Γράφει ο Βαγγέλης Μίχος.

Κάπως έτσι προέκυψε το 1-0 για την πρωταθλήτρια Γερμανίας, η οποία -με εξαίρεση το εκρηκτικό της πρώτο δεκάλεπτο- δεν ήταν καν... Ντόρτμουντ! Από τη στιγμή που πέτυχε το γρήγορο γκολ ενδιαφέρθηκε σχεδόν αποκλειστικά για το πώς θα το κρατήσει, ξεχνώντας το κλασικό επιθετικό της και... αλέγκρο στυλ, γυρίζοντας πίσω και προσφέροντας χώρο, αλλά σταδιακά και την κατοχή στον αντιπαλό της.

Μάλιστα, ακόμη και στο τελευταίο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» στέρεψαν από δυνάμεις και εμπνεύσεις, οι γηπεδούχοι δεν ρίσκαραν για το 2-0 (οι ευκαιρίες τους βγήκαν από κραχτά ατομικά λάθη των αμυντικών του Ολυμπιακού).

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός έδειξε υπερβολικό σεβασμό στην Μπορούσια λες και έπαιζε με την... Μπάγερν. Ο Βαλβέρδε έστησε την ομάδα του με στόχο την ισοπαλία, αλλά είδε το πλάνο του να καταστρέφεται πριν καν συμπληρωθεί το 10λεπτο.

Με τον Ιμπαγάσα να πραγματοποιεί τη χειρότερή του εμφάνιση στον Ολυμπιακό, τον Φέισα να... απουσιάζει από το γήπεδο, τον Μιραλάς καλά μπλοκαρισμένο και τον Τοροσίδη εκτός, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και να απειλήσουν ούτε από τον άξονα ούτε από τα άκρα. Βλέπετε, ένας Ορμπάιθ που... έκοβε κι έραβε δεν αρκούσε.

Ενδεικτικά, η μοναδική οργανωμένη αντεπίθεση με την οποία... πάτησε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή και φάνηκαν οι Ιμπαγάσα-Μιραλάς ήταν στο 15'! Του απέμειναν τα στημένα, στα οποία όντως ήταν επικίνδυνος, με τους φιλότιμους Τζιμπούρ, Χόλεμπας, Μέλμπεργκ και Μοντέστο.

Ακόμη και έτσι βέβαια παραλίγο να «κλέψει» τον βαθμό, αλλά το καλό του 15λεπτο (μετά το 30') διακόπηκε στο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη αρκέστηκε σε μόλις 3 καλές φάσεις. Ο (ιδιαίτερα συντηρητικός χθες) Βαλβέρδε ατύχησε με τις αλλαγές του, αφού δεν του βγήκε καμία και όσο άδειαζε η κλεψύδρα του ματς τόσο άδειαζε και ο Ολυμπιακός από λύσεις και πάθος.

Τουλάχιστον μπορεί να έκανε μια... τζάμπα ήττα, κέρδισε όμως τον Μέγερι.

Πηγή: Goal