Αλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, καθώς το 1-0 θα γινόταν πιθανότατα 1-1 στο ημίχρονο και θα ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ την Ντόρτμουντ σε διαφορετική διαχείριση στο β'. Φυσικά θα άλλαζε τις ισορροπίες στον όμιλο, αν έμενε η ισοπαλία. Ο Ρώσος δεν έδωσε το πέναλτι και ουσιαστικά ναρκοθετήθηκε το «αύριο» του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Βλέποντας πολλές φορές το ριπλέι δεν δικαιολογείς εύκολα τον διαιτητή για την απόφασή του. Η φάση γίνεται ψηλά, δίχως κορμιά να εμποδίζουν το οπτικό πεδίο και το χέρι του παίκτη της Ντόρτμουντ μετά την κεφαλιά του Μέλμπεργκ είναι... βολεϊμπολίστικου επιπέδου. Οχι δύσκολο να το δει και να δώσει πέναλτι ο ρέφερι, που αποδείχθηκε... αφηρημένος και έχασε μία κομβική φάση.

Αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε πολύ νωρίς «αιχμάλωτος» με γκολ από το 7ο λεπτό συνέθεσαν το σκηνικό που επιθυμούσε ο Κλοπ. Να μπει δηλαδή η ομάδα του έχοντας κεφάλι στο σκορ στην έναρξη του β' ημιχρόνου και να διαχειριστεί το ματς ακριβώς όπως το έπραξαν οι «ερυθρόλευκοι» στο Καραϊσκάκη.

Δίχως ρίσκο, συντηρητικά, αλλά το κυριότερο με τακτική η οποία δεν συνάδει με το «ποδοσφαιρικό της DNA». Η Ντόρτμουντ δεν επιτέθηκε, έπαιξε ώριμα, δίχως ακροβασίες και κράτησε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό μακριά από την εστία της, εκτός από δύο φάσεις, με τις κεφαλιές του Χόλεμπας στο 62' και του Μέλμπεργκ στο 92'.

Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο, έχασε τρίτο ματς στο γκολ, όμως στο καυτό δεύτερο 45λεπτο δεν είχε τον επιθετικό τόνο και τη δημιουργικότητα που επέβαλαν οι συνθήκες του ματς για να πάρει το αποτέλεσμα. Υπήρε λόγος για τη δυσκολία στη δημιουργία κι αυτός ήταν η κακή βραδιά του Αριέλ Ιμπαγάσα. Με τον μαέστρο του «εκτός αγώνα» δεν ταΐστηκαν οι γρήγοροι επιθετικοί, δεν κερδήθηκαν μέτρα στο γήπεδο, δεν «μπήκε» η Ντόρτμουντ στην περιοχή της. Γι' αυτό και η απουσία ευκαιριών.

Ο Βαλβέρδε πάλεψε, όπως και η ομάδα του, το ματς, κάποια του βγήκαν, άλλα όμως όχι. Η επιλογή του Φέισα δεν βοήθησε τελικά. Ο Σέρβος, που ήταν πολύ καλός στην Αγγλία, χθες «εξαφανίστηκε». Εμεινε μόνος του ο Ορμπάιθ (ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι) να τρέχει και να κόβει. Ο Χόλεμπας παίρνει και πάλι καλό βαθμό ως χαφ, αυτήν τη φορά όμως δεν είχε τους χώρους που βρήκε στο ματς του Καραϊσκάκη. Ο Αμπντούν πήρε μία ακόμη ευκαιρία, αλλά δεν έδωσε κάτι στην ομάδα του.

Ετσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στον όμιλό του, ο Ολυμπιακός μπορεί να ισχυρίζεται ότι με ένα «κλικ» παραπάνω θα μπορούσε τώρα να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση και οι φιλοδοξίες του να ήταν σαφώς σε πιο αισιόδοξη προοπτική. Για το αν έχει ή όχι τύχη στο Τσάμπιονς Λιγκ θα το ξέρουμε μετά τη λήξη του αγώνα στη Γαλλία με τη Μαρσέιγ. Ρεαλιστικά ο στόχος φαίνεται να είναι το Γιουρόπα. Ομως όλα αυτά εξαντλούνται στο γήπεδο, όχι στα χαρτιά.

Το θετικό είναι ότι παλεύει όλα τα ματς, είναι ανταγωνιστικός και διεκδικεί, δεν παραδίνεται. Το αρνητικό είναι πως αυτό δεν φτάνει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς για την υπέρβαση απαιτείται αποτέλεσμα εκτός από εμφάνιση. Οπως απαιτείται, βεβαίως, να μην υπάρχουν τόσο σοβαρά διαιτητικά λάθη...

Πηγή: Goal