Ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει στη Μασσαλία τη... συνονόματή του, Ολιμπίκ. Δεν θα ήταν έτσι, με τον πιστόλι στον κρόταφο, αν τα είχε καταφέρει καλύτερα χθες το βράδυ στο Ντόρτμουντ. Και μπορούσε να τα είχε καταφέρει. Τζάμπα ήττα ήταν για τον Βαλβέρδε και τους παίκτες του.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι, το πλήρωσαν μ' ένα γρήγορο γκολ που δέχτηκαν, όμως από εκεί και πέρα υπήρχε πρόσφορο έδαφος για ν' αντιδράσει ουσιαστικά. Ομως, στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν σου στρώνουν κόκκινα χαλιά στις αντίπαλες έδρες. Ούτε οι διαιτητές ορισμένες φορές. Και το είδαμε με το πέναλτι που δεν έδωσε ο Ρώσος Μπεζμπορόντοφ λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Ομως, ξέχωρα από την αδικία που υπέστησαν στη συγκεκριμένη φάση με το χέρι του Χούμελς, ο τεχνικός του Ολυμπιακού και οι ποδοσφαιριστές του, όταν θα έχουν ηρεμήσει απόλυτα και κάτσουν με την ησυχία τους ν' αναλογιστούν όλα όσα εκτυλίχθηκαν στο τερέν του «Σίγκναλ Ιντούνα», όπως λόγω του χορηγού ονομάζεται πλέον το «Βεστφάλεν», θα συνειδητοποιήσουν τι ευκαιρία έχασαν για να φύγουν από εκεί τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Υπήρξαν πολλές «λεπτομέρειες» που τον άφησαν με άδεια χέρια. Δεν αρκούν, βλέπετε, οι καλές εμφανίσεις του Παπαδόπουλου και του Μέλμπεργκ ή του Χολέμπας (αν εξαιρέσουμε ένα λανθασμένο γύρισμά του στο β' ημίχρονο), όταν ο Φέισα, για παράδειγμα, που καλύπτει νευραλγικό χώρο υστερεί απελπιστικά και στο γκολ των γηπεδούχων δεν βρίσκεται ένας «κόφτης» να πάει πάνω στον σκόρερ που σουτάρει με την άνεσή του. Τέτοιες «λεπτομέρειες» κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Τέτοιες «λεπτομέρειες» πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες και στην έδρα της Μαρσέιγ.

Πηγή: SportDay