Έχεις κλείσει τραπέζι στα μπουζούκια. Πας στο μαγαζί προετοιμασμένος ότι θα περάσεις καλά. Και μαθαίνεις ξαφνικά ότι το πρώτο όνομα στο σχήμα, δεν πρόκειται να εμφανισθεί. Ότι και να κάνεις στη συνέχεια είτε φύγεις, είτε κάτσεις η βραδιά έχει χαλάσει.

Κάπως έτσι αισθάνθηκαν οι περισσότερο μόλις ανακοινώθηκε η σύνθεση του Ολυμπιακού για το ματς με τη Ντόρτμουντ: έξω ο Κοστάνσο, μέσα ο Μέγκιερι. Τόμπολα! Το κλου μέχρι τώρα στα ματς του Ολυμπιακού, η ατραξιόν ήταν ο Αργεντίνος γκολκήπερ. Θα φάει κι απόψε γκολ; Και πως θα το φάει; Όρθιος ή γονατιστός; Πόσες φορές θα κάνει σε σέντρες και σε κόντρες την έξοδο του Μεσολογγίου; Θα κάνει επιτέλους ένα καλό ματς να δώσει ένα παιχνίδι μόνος του στον Ολυμπιακό; Θα ξαναγυρίσει να τον κοιτάξει ο Όλοφ Μέλμπεργκ με αυτό το αυστηρό βλέμμα απαξίωσης;

Όλα αυτά τα ερωτήματα έμειναν αναπάντητα. Ο Κοστάνσο αυτή τη φορά έμεινε στον πάγκο. Δεν βγήκε ούτε καν για ζέσταμα. Αν είναι αληθινό το ρεπορτάζ ότι ο ίδιος ζήτησε να μην παίξει γιατί δεν ήταν σε καλή (ψυχολογική) κατάσταση, χαιρετίσματα στις φασκομηλιές.

Όταν παίρνεις εφτακόσια χιλιάρικα το χρόνο δεν δικαιούσαι να έχεις τέτοιου είδους προβλήματα. Το αντίθετο μάλιστα. Αν είσαι ποδοσφαιριστής και ειδικότερα τερματοφύλακας κάθεσαι κάτω από τα δοκάρια ακόμα και τραυματίας! Για να μη χάσεις τη θέση σου. Ο Τοροσίδης π.χ, αν μείνει έξω λόγω τραυματισμού τη θέση την έχει σίγουρη. Μόλις γίνει καλά θα ξαναπαίξει. Ο γκολκήπερ αν βγει (και δεν είναι Νικοπολίδης) δεν είναι δεδομένο ότι θα επιστρέψει.

Αν η θέση παίζεται κι ι αυτός που θα μπει κάνει καλά παιχνίδια, δεν ξαναβγαίνει. Για αυτό γκολκήπερς με προβλήματα τραυματισμών δεν λένε τίποτα, σφίγγουν τα δόντια και παίζουν. Παλιότερα στον Ολυμπιακό έχει γίνει αυτό με τον Μύρτσο και με τον Ράντο που έπαιζε με μηνίσκο!

Πάνω από όλα ο ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει. Κι αν -ξαναλέω- είναι αληθινό 100/100 το ρεπορτάζ για την άρνηση του Κοστάνσο δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος. Την αστάθεια κάτω από τα δοκάρια και την έλλειψη αποφασιστικότητας στις εξόδους. Αν ένας αθλητής δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και ισχυρή προσωπικότητα έχει διαλέξει λάθος επάγγελμα. Όσα προσόντα κι αν έχει.

Θα ξανακερδίσει τη θέση του ο Κοστάνσο; Θα δούμε. Η σωστή απάντηση λέει ότι αυτό θα εξαρτηθεί πλέον από τον Μέγκιερι. Ο 21χρονος Ούγγρος (αλλά με 24 συμμετοχές στη Φερετσβάρος), που έπεσε με τη μία στα βαθιά, έδειξε θετικά στοιχεία: παρότι η έκφραση της φάτσας του δ εν πείθει, έχει καλό κορμί για γκολκήπερ και "γεμίζει" το τέρμα. Τρώει το γκολ νωρίς, αλλά δεν τον παίρνει από κάτω. Στέκεται καλά κάτω από το γκολπόστ και στη φάση που κάνει έξοδο και παίρνει παραμάζωμα τον Αβραάμ είναι σαν να λέει "εγώ δεν είμαι σαν τον άλλον. Όταν βγαίνω τους παίρνω όλους σβάρνα".

Σίγουρα ακόμα είναι νωρίς. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν καθιερώθηκε με μια εμφάνιση και ειδικότερα τερματοφύλακας. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ο Μέγκιερι θα πάρει και δεύτερη ευκαιρία και θα είναι αυτός βασικός το Σάββατο στο "Βικελίδης". Κι όσο είναι καλός θα παίζει. Η θέση, όμως, είναι πονηρή. Χρειάζεται και τύχη. Αν ένας γκολκήπερ έχει γκίνια δεν μπορεί να κάνει καριέρα. Ο Μέγκιερι είχε τύχη στη φάση του 59' όταν ο Χολέμπας έκανε λάθος γύρισμα της μπάλας. Βγαίνει γρήγορα να προλάβει τον επιθετικό σε μια φάση που εννιά φορές στις δέκα ο γκολκήπερ ή θα κάνει πέναλτι ή επειδή φοβάται ότι θα κάνει αφήνει τον επιθετικό να σκοράρει. Ο Ούγγρος και πέναλτι δεν κάνει και δυσκολεύει τον Λεβαντόφσκι που σουτάρει στο δοκάρι.

Τύχη βουνό που είχε κατ' αρχήν για να παίξει ο 17χρονος Καπίνο. Όλο το σύμπαν συνομώτησε:ο Τζόρβας πήρε μεταγραφή για την Παλέρμο. Τραυματίζεται ο Κοτσόλης. Ο Καρνέζης αποβάλλεται στο ξεκίνημα του ματς με τον Ατρόμητο. Και ξαφνικά ο Καπίνο από τέταρτος γίνεται πρώτος. Δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έχει τα σωματικά προσόντα, έχει τεράστια ηρεμία σε σχέση με την ηλικία του και σταθερότητα. Έχει και την εύνοια να παίζει σε μια εποχή που η ομάδα πάει καλά και υπάρχει γενικότερη θετική ψυχολογική. Το αν θα καθιερωθεί εξαρτάται από αυτόν.

Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 19 Νοεμβρίου στο "Καραϊσκάκης" είναι πολύ πιθανό να έχει ένα ενδιαφέρον άτυπο "ματς-απ" με Μέγκιερι και Καπίνο κάτω από τα δύο γκολποστ.

Πηγή: Sport24.gr