Αυτό, πάντως, που πρέπει να σημειωθεί είναι οι τεράστιες δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν η πειραϊκή ομάδα και ο προπονητής της Ερνέστο Βαλβέρδε στην πολύ σημαντική αναμέτρηση με τους Γάλλους.

Η χρονική στιγμή που γίνεται το ματς σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πειραιώτες είναι ακόμα ένας κρίκος στην... αλυσίδα ατυχιών που κυνηγά τον Ολυμπιακό στη φετινή διοργάνωση του Champions League. Μια προσεκτική αναδρομή από το ξεκίνημα του φετινού Champions League μέχρι σήμερα, παραμονή της πέμπτης αγωνιστικής των ομίλων, φανερώνει ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας κάθε άλλο παρά είχαν την τύχη στο πλευρό τους.

Αναγκάστηκαν να πορευτούν με μια σειρά από ατυχίες και μάλιστα σ' έναν όμιλο που διεκδικεί τον τίτλο του πιο ισορροπημένου γκρουπ της διοργάνωσης. Τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στο μεγάλο λιμάνι ήταν πάρα πολλά και σε αρκετές περιπτώσεις ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν πριν από τα παιχνίδια, αλλά και στη διάρκεια κάποιων αγώνων.

Οπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι πως όλα του πήγαν... στραβά κι ανάποδα στην κορυφαία διοργάνωση τη φετινή σεζόν και, όταν η τύχη σε «παίζει» διαρκώς κόντρα, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα, αφού μιλάμε για Champions League, όπου το επίπεδο είναι πολύ υψηλό.

ΚΑΚΟΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Η κακή κλήρωση

Η κλήρωση των ομίλων του Champions League στα τέλη του περασμένου Αυγούστου θα μπορούσε να εξελιχθεί ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους», καθώς όλοι ήταν ικανοποιημένοι ακούγοντας ότι από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός θα έβρισκε απέναντί του την Αρσεναλ και από το δεύτερο τη Μαρσέιγ.

Μέχρι εκεί όλα φαίνονταν καλά, αλλά η ατυχία έκανε την εμφάνισή της με την ομάδα από το τέταρτο γκρουπ. Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε φυσικά την πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ και αυτή του... έλαχε, με μια διαδικασία μάλιστα που αποδεικνύει το μέγεθος της... γκαντεμιάς των πρωταθλητών Ελλάδας. Η Ντόρτμουντ ήταν η τελευταία ομάδα που βγήκε από την κληρωτίδα και έπεσε στον όμιλο των «ερυθρόλευκων».

Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Πρώτο επίσημο ματς, κόντρα στη Μαρσέιγ

Η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος ανέτερεψε τα δεδομένα σε ό,τι αφορά αυτό που φάνταζε ιδανικό στο πρόγραμμα, πρεμιέρα δηλαδή των ομίλων του Champions League με τη Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη. Οι Πειραιώτες δεν είχαν επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους μέχρι να αντιμετωπίσουν τη γαλλική ομάδα στο Φάληρο και αυτό το πλήρωσαν πολύ ακριβά.

Η ομάδα του λιμανιού εμφανίστηκε ανέτοιμη, σε αντίθεση με τη Μαρσέιγ, η οποία είχε παίξει πέντε ματς πρωταθλήματος και το αποτέλεσμα ήταν η νίκη των Γάλλων με 1-0. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ανέτρεψε πολλά σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό των Πειραιωτών για τη συνέχεια του ομίλου κι έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό και την προσπάθειά του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΑΤΥΧΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ
Αξιζε τουλάχιστον βαθμό στο «Emirates»

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Λονδίνο για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League. Η αποστολή των Πειραιωτών ήταν πολύ δύσκολη και έγινε ακόμα δυσκολότερη όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν όμως εξαιρετική εμφάνιση, μείωσαν σε 2-1 με τον Φουστέρ, έχασαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι, αλλά τελικά δεν ανταμείφθηκαν για την απόδοσή τους. Ο Ολυμπιακός έχασε και στο Λονδίνο, σ' ένα παιχνίδι όπου πραγματοποίησε την καλύτερη ευρωπαϊκή εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να του προσφέρει έστω ένα βαθμό.

ΔΕΝ ΤΟΝ «ΠΗΓΕ» ΟΥΤΕ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Το πέναλτι που... έβγαζε μάτια

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Γερμανία για να κοντραριστεί με την Ντόρμουντ έχοντας καταφέρει να επικρατήσει της γερμανικής ομάδας με 3-1 στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να αποκομίσουν βαθμολογικό όφελος ούτε από το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά είχαν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ρώσου διαιτητή Μπεζμπορόντοφ να μην καταλογίσει πέναλτι στο χέρι του Χούμελς μετά την κεφαλιά του Μέλμπεργκ. Ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση δεν έδωσε το πέναλτι, στερώντας από τους «ερυθρόλευκους» τη δυνατότητα να ισοφαρίσουν το ματς.

ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ
Δεν έπαιξε ποτέ κομπλέ

Αφήσαμε για το τέλος το πιο μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, τους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετώπισαν οι «ερυθρόλευκοι» και που δεν επέτρεψαν στην ομάδα του λιμανιού να παίξει κομπλέ σε κανένα ματς Champions League. Στην πρεμιέρα ο Ιμπαγάσα δεν ήταν στη βασική ενδεκάδα κι έπαιξε ως αλλαγή. Μετά τραυματίστηκε ο Γέστε, στη συνέχεια χτύπησαν ο Τοροσίδης, ο Φουστέρ αλλά και ο Φέισα. Τώρα, λίγες ημέρες πριν από το μεγάλο ματς με τη Μαρσέιγ, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάρει βοήθειες από τους Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ και Μακούν, ενώ και ο Φέισα θεωρείται απίθανο να ξεκινήσει απέναντι στη Μαρσέιγ.

Πηγή: sentragoal.gr