Μεγάλη κουβέντα έγινε μετά το τέλος τής πέμπτη αγωνιστικής, όταν δηλαδή η ΑΕΚ τελείωσε στο 0-0 το ματς με την Καλλιθέα και, μοιραία, υπήρξαν κάποιες μουρμούρες στο κλαμπ. Κάπως τότε θυμήθηκαν όλοι ότι υπήρχαν πολλές θλάσεις στην ομάδα και ότι ο Ματίας Αλμέιδα κάνει προπόνηση στα κόκκινα.

Μάλιστα, όπως είχε προκύψει από το ρεπορτάζ, ο Μάριος Ηλιόπουλος είχε αρχίσει... ΕΔΕ στην ομάδα για να βρει τι φταίει. Όπως είναι λογικό, η νέα ήττα στο πρωτάθλημα με 1-0 από τον Παναιτωλικό, κάνει το κλίμα ακόμα πιο βαρύ και σίγουρα θα έχουμε σύντομα εξελίξεις!

Οι θλάσεις που κυνηγούσαν την ΑΕΚ και όταν πήρε νταμπλ

Αρχικά να πούμε ότι ακόμα και τη χρονιά του νταμπλ, η ΑΕΚ είχε 20+ θλάσεις αλλά τότε δεν είχε δημιουργηθεί τόσο μεγάλο θέμα! Γιατί η ομάδα έπαιζε πολύ καλά και, στο τέλος, έκανε το 2Χ2 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Προφανώς και πέρσι που είχε και τα ευρωπαϊκά ματς, είχε ακόμα περισσότερες θλάσεις. Αλλά πάλι δεν είχε ανοίξει μύτη, γιατί μέχρι το τέλος πήγαινε πολύ καλά.

Φέτος που τα πράγματα δεν πήγαν καλά στα θερινά ευρωπαϊκά προκριματικά και ακόμα στο πρωτάθλημα ψάχνει να βρει βηματισμό η ομάδα, άρχισαν τα όργανα. Αλλά επί Αλμέιδα ποτέ δεν έχει αλλάξει ο τρόπος εκγύμνασης και ποτέ δεν είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα.

Γιατί υπάρχουν τόσες πολλές θλάσεις;

Ο Αλμέιδα συμβουλεύεται μονο τους συνεργάτες του, δηλαδή τον γυμναστή, τους εργοφυσιολόγους κ.λπ. και κανέναν άλλον πέρα από αυτούς. Προφανώς και υπάρχει επιβάρυνση μετά από τρεις σεζόν με συγκεκριμένες εντάσεις σε προπόνηση και αγώνες, αλλά να δούμε και το υλικό της ΑΕΚ.

Γιατί για παράδειγμα ο Λαμέλα είχε γνωστό βεβαρυμένο ιατρικό παρελθόν, ενώ και οι Γκατσίνοβιτς-Λιβάι Γκαρσία δεν έχουν δείξει την τελευταία ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση στις υποχρεώσεις της ομάδας. Κάτι που ισχύει, για παράδειγμα, και με τον Κώστα Γαλανόπουλο. Αν συνυπολογίσουμε και την ηλικία ορισμένων αθλητών που είναι βασικοί ή δυνάμει βασικοί (Βίντα/35, Χατζισαφί/34, Άμραμπατ/37), κάπου είναι δικαιολογημένο το απουσιολόγιο λόγω μυικών τραυματισμών έτσι κι αλλιώς.

ΕΔΕ ο super Mario αλλά για τους ποδοσφαιριστές!

Αυτό που δεν έγραψε κανείς, είναι ότι στην... ΕΔΕ τού Ηλιόπουλου ναι μεν θα μπει ο τρόπος που δουλεύει ο Αλμέιδα, αλλά θα μπουν και μια σειρά από άλλοι παράγοντες που έχουν ενδιαφέρον. Και μάλιστα με δεδομένο ότι ο Ματίας πάντα με τον ίδιο γυμναστή και με τον ίδιο τρόπο δούλευε, μπορεί η… αποκάλυψη να βγει από αλλού.

Γιατί ο ισχυρός άνδρας τής ΑΕΚ θα ασχοληθεί και με το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα (συντήρηση χλοοτάπητα κ.λπ.) και με την αποκατάσταση που γίνεται στους τραυματισμένους, αλλά και με τη ζωή που κάνουν μετά την προπόνηση οι ποδοσφαιριστές. Τηρούν όλοι τα ωράρια και δουλεύουν όπως πρέπει και με τους… κανόνες του Αλμέιδα;

Σύντομα ο Ηλιόπουλος θα βρεθεί ξανά στα Σπάτα και θα μιλήσει και για την ήττα από τον Παναιτωλικό και για την εικόνα της ομάδας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως αυτή τη φορά… ανεβάσουν τους τόνους και μιλήσει και με ονόματα!