Οι ερυθρόλευκοι κρατάνε πλέον εν μέρει την τύχη στα χέρια τους με την γκολάρα του Φετφατζίδη και είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική, αλλά επειδή εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, θα πρέπει να πούμε ότι η 1η αγωνιστική είναι η μοναδική παραφωνία ουσιαστικά.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι έχει του χεριού του την Μαρσέιγ. Κι αν στο πρώτο ματς είχε μερικά παιχνίδια ακόμα στα πόδια του (το πρωτάθλημα δεν είχε αρχίσει ακόμα), τότε κι εκείνο το τρίποντο θα μπορούσε να έπαιρνε και να ήταν τώρα πραγματικά βασιλιάς στον όμιλο. Και τότε, άλλωστε, η Μαρσέιγ δεν είχε δείξει ότι είναι κανένα φόβητρο, απλά ο Ολυμπιακός ήταν ακόμα ανέτοιμος.

Και γιατί λέμε ότι ο όμιλος έχει έρθει λουκούμι;

* Κατ’ αρχήν η Άρσεναλ θα κατέβει ουσιαστικά αδιάφορη και με αρκετές αλλαγές στο Καραϊσκάκη.

* Δεύτερον, η Ντόρτμουντ θα υποδεχθεί την Μαρσέιγ με την γερμανική ομάδα να έχει ακόμα ελπίδες και να θέλει οπωσδήποτε νίκη σε βάρος των Γάλλων. Κι αν η Ντόρτμουντ εκτός έδρας δεν είναι τόσο καλή στο φετινό τσάμπιονς λιγκ, σίγουρα στην έδρα της είναι αρκετά διαφορετική.

* Η Μαρσέιγ δεν είναι ομάδα που ξέρει να αμύνεται καλά. Κάτι που το είδαμε και σήμερα. Αν, λοιπόν, γίνει ανοιχτό ματς, όπως αναμένεται, στο γήπεδο της Ντόρτμουντ, τότε μπορεί τα αποτελέσματα να έρθουν βολικά για τον Ολυμπιακό.

* Και, βέβαια, ο Ολυμπιακός «πίστεψε» απόψε ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση. Έκανε ένα μεγάλο διπλό παρά τις σημαντικές απουσίες, ήταν πολύ καλός στο Βελοντρόμ, έβγαλε πολλές φάσεις και σε συνδυασμό με την νίκη επί της Ντόρτμουντ στο Καραϊσκάκη, αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Άρσεναλ εκτός έδρας, έχει φτιάξει ένα παζλ δικαιολογημένης αισιοδοξίας. Γιατί, λοιπόν, να μην τα καταφέρει;…

Μόνο εκείνο το αναθεματισμένο ματς της 1ης αγωνιστική έχει κάτσει στον λαιμό των ερυθρόλευκων. Κι όσο το σκέφτονται μέσα στην ομάδα, τόσο περισσότερο θα τους ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Αν δίνανε το παιχνίδι λίγο αργότερα, τότε θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί ακόμα καλύτερα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό.

Με τα «αν», βέβαια, δεν βγαίνει τίποτα, οπότε όλα θα παιχτούν την τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό να είναι μέσα στο παιχνίδι!