Αυτό το διπλό του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ είναι βάλσαμο γιατί τον κρατάει ανέπαφο στο κυνήγι της πρόκρισης όχι μόνο του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Και είναι επιπλέον ένα διπλό που φέρει τη σφραγίδα του Φετφατζίδη αλλά και του Μέγερι. Ο καθείς στον τομέα του.

Ο πρώτος διέγραψε μονομιάς τις κλασικές ευκαιρίες που έχασαν σωρηδόν οι συμπαίκτες του στα προηγούμενα λεπτά του αγώνα (με μεγαλύτερο χασούρα τον Μιραλάς) και με μια έμπνευση της στιγμής έβαλε τις βάσεις για το 0-1.

Ο δεύτερος απλώς ήταν κέρβερος στα δοκάρια του. Τόσο στις αρχές του β’ ημιχρόνου, που οι Γάλλοι πίεσαν, όσο κυρίως στα τελευταία λεπτά που χρειάστηκε να ορθώσει το ανάστημά του και να κλείσει το τέρμα του.

Σπουδαίο ματς από τους «ερυθρόλευκους», με αριστοτεχνικό στήσιμο και με θαυμαστή εμφάνιση από τους Μανιάτη (σε αυτόν τον εξ ανάγκης ρόλο του κόφτη), Μοντέστο, Χολέμπας, αλλά και Μιραλάς (κι ας έχασε ένα καράβι ευκαιρίες).

Ο Βαλβέρδε ρίσκαρε, διάλεξε την τακτική των αντεπιθέσεων και αποδείχτηκε πως ο Ολυμπιακός είναι ίσως η μόνη ελληνική ομάδα που μπορεί επί 90 λεπτά και σε υψηλό επίπεδο να παίξει αυτό το transition game με επιτυχία.

Τώρα έχει μια μεγάλη ευκαιρία στα χέρια του. Υποδέχεται την άνετη και ωραία Αρσεναλ, ενώ την ίδια ώρα οι Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ θα τρώνε τα μουστάκια τους στη Γερμανία. Εχει στο χέρι του την πρόκριση, μπορεί να τη διεκδικήσει επί ίσοις όροις.

Αν παίξει με τους «κανονιέρηδες» όπως στο Λονδίνο, τότε έχει τύχη για πολλά και καλά πράγματα.

Πηγή: Goal