Φαίνεται πως οι πρόωροι τελικοί ταιριάζουν «γάντι» στον Ολυμπιακό. Αφού ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στις αυξημένες απαιτήσεις του αγώνα δίχως αύριο με τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» λίγα 24ωρα μετά το ντέρμπι των «αιωνίων» όπου είχαν σπαταληθεί πολλές δυνάμεις, τώρα θα κληθεί -ανήμερα του Αγίου Νικολάου- να νικήσει την Αρσεναλ στο Φάληρο και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτεια.

Ετσι όπως έχουν κυλήσει τα πράγματα, ουδείς απ’ τους «ερυθρόλευκους» σκέφτεται το Γιουρόπα Λιγκ. Απαντες έχουν κατά νου τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος σε ρόλο αμυντικού χαφ, ήταν εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού στη Μασσαλία: «Με τη νίκη που κάναμε, το μέλλον μας είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη Μασσαλία θέλαμε τη νίκη και την πήραμε».

Ο Μανιάτης, ο «χρυσός» σκόρερ, Γιάννης Φετφατζίδης, οι συμπαίκτες τους και ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τους συνεργάτες του γνώρισαν την αποθέωση το ξημέρωμα της Πέμπτης, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκεί, τους περίμεναν φίλοι της ομάδας, οι οποίοι τους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Παρεμπιπτόντως, ο Φετφατζίδης έγινε ο νεότερος Ελληνας σκόρερ του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε ηλικία 20 ετών, 11 μηνών και 3 ημερών. Ετσι, «έσπασε» το ρεκόρ του Μήτρογλου, ο οποίος είχε σκοράρει στο παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης στο Καραϊσκάκη το 2009 σε ηλικία 21 ετών 7 μηνών και 8 ημερών. Βεβαίως, ο Πίτερ Οφορίκουε με το γκολ που είχε σημειώσει το 1997 στη Νορβηγία επί της Ρόζενμποργκ, κρατάει μέχρι σήμερα δικό του το ρεκόρ του νεότερου σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε ήταν 17 ετών και 195 ημερών.

Τα σενάρια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό είναι αρκετά. Με νίκη επί της βαθμολογικά αδιάφορης Αρσεναλ (που θα έχει εκείνες τις ημέρες δύσκολο πρόγραμμα στην Αγγλία, καθώς πρόκειται να παίξει με την Εβερτον εντός και τη Μάντσεστερ Σίτι εκτός) κι αν ταυτόχρονα δεν νικήσει η Μαρσέιγ την Ντόρτμουντ στη Γερμανία, οι «Πειραιώτες» τερματίζουν δεύτεροι. Με ισοπαλία στο Φάληρο, οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να βγουν δεύτεροι ή τρίτοι. Ανάλογα με το αποτέλεσμα στη Γερμανία και τα γκολ που θα σημειωθούν εκεί. Αλλά εάν ο Ολυμπιακός ηττηθεί, συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ εφόσον η Ντόρτμουντ δεν νικήσει τη Μαρσέιγ. Σε αντίθετη περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» τερματίζουν τέταρτοι.

Πηγή: Καθημερινή