6 Δεκεμβρίου 2011. Δύο χρόνια μετά, σε ένα deja vu για τους «ερυθρόλευκους», με την ελπίδα η κατάληξη να είναι η ίδια και το βράδυ στο φαληρικό γήπεδο να κλείσει με χαμόγελα και πανηγυρισμούς!

Συμπτώσεις που φέρνει η ζωή, η τύχη ή μήπως η μοίρα; Πόσο κοινή είναι η πορεία του τότε με τον τωρινό Ολυμπιακό μέχρι τον καθοριστικό αγώνα με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ που για δεύτερη φορά έρχεται στο Καραϊσκάκη χωρίς ουσιαστικό στόχο;

Οι συμπτώσεις είναι πολλές και το «Goal» τις καταγράφει λίγες ώρες πριν από τον κρίσιμο αγώνα των πρωταθλητών Ελλάδας, με τους «ερυθρόλευκους» να ελπίζουν πως θα... γυρίσουν στο 2009!

1. Αδιάφορη η Αρσεναλ. Τότε ο Αρσέν Βενγκέρ είχε έρθει στην Αθήνα με τα... τρίτα της ομάδας του. Η Αρσεναλ είχε προκριθεί έχοντας καταλάβει την πρώτη θέση και ο ίδιος δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για το παιχνίδι, 10 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα ήταν στο εστιατόριο του γηπέδου και έτρωγε και στη διάρκεια του αγώνα έκανε μόνο μια αλλαγή. Τώρα η Αρσεναλ έχει επίσης προκριθεί πρώτη και έρχεται και πάλι με πολλές βασικές απουσίες, δεν έκανε προπόνηση στο Καραϊσκάκη όπως και τότε, ενώ και πάλι ο Βενγκέρ δεν έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Καραϊσκάκη αλλά σε ξενοδοχείο. Αν θα τρώει και πριν από τον αγώνα στο εστιατόριο του γηπέδου, θα το δούμε απόψε...

2. «Βροχή» οι τραυματισμοί. Και τότε η χρονιά για τον Ολυμπιακό ήταν από τις πλέον επώδυνες με τους τραυματισμούς να έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας στου Ρέντη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αγώνας του Ολυμπιακού στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα, λίγο πριν από το ματς με την Αρσεναλ, όπου ο Ζίκο αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει παίκτες από τη δεύτερη ομάδα για να κλείσει αποστολή. Στο ματς με την Αρσεναλ ο Ολυμπιακός είχε 6 απουσίες λόγω τραυματισμών, τους Ντάρμπισαϊρ, Ντιόγο, Στολτίδη, Λεντέσμα, Ζεβλάκοφ και Τοροσίδη. Και τώρα ο Ολυμπιακός μαστίζεται από τους συνεχόμενους τραυματισμούς με τον Βαλβέρδε να «πονοκεφαλιάζει» για τις επιλογές που έχει για την ενδεκάδα. Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Φέισα, Μακούν, Γέστε θα απουσιάσουν από την αποψινή αναμέτρηση, παίκτες-κλειδιά για τον φετινό Ολυμπιακό.

3. Από τον Λεονάρντο στον Χολέμπας. Τότε οι άνθρωποι της διοίκησης του Ολυμπιακού είχαν τη... φαεινή ιδέα να μην αντικαταστήσουν κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τον μέγα Τζόρτζεβιτς που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, αλλά και τον Λέτο που δεν θέλησε να κρατήσει μετά το τέλος του δανεισμού του. Ετσι αρχικά ο Κετσπάγια και στη συνέχεια ο Ζίκο έκαναν τους... μάγους για να «βαφτίσουν» κάποιον άλλο αριστερό χαφ, καθώς δεν υπήρχε στο ρόστερ τους παίκτης για αυτή τη θέση. Ο Λεονάρντο ήταν αυτός που συχνά πυκνά αναλάμβανε αυτό το ρόλο, όπως έκανε και στο ματς με την Αρσεναλ. Και όχι μόνο έπαιξε εκεί αλλά έβαλε και το «χρυσό» γκολ. Τώρα η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε πως έπρεπε να πουλήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου τον Ριέρα στη Γαλατά, παρότι ήξερε πως δεν μπορεί να βρει αντικαταστάτη του. Ετσι ο Βαλβέρδε έμεινε... μπουκάλα για την αριστερή πτέρυγα της ομάδας και έγινε... Ζίκο δύο χρόνια μετά, κάνοντας κι αυτός τα μαγικά του για να βρει την κατάλληλη λύση. Οπως και τότε, έτσι και τώρα το αριστερό μπακ «βαφτίστηκε» αριστερό χαφ, με τον Χοσέ Χολέμπας να παίζει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε αυτή τη θέση και να ελπίζει πως απόψε θα γίνει... Λεονάρντο.

4. Και το «Χ»... παίζει. Τότε ο Ολυμπιακός ήθελε ένα βαθμό για να προκριθεί και τελικά πήρε το τρίποντο και έδωσε πανηγυρικό τόνο στη μεγάλη του επιτυχία. Τώρα το «Χ» του αρκεί υπό προϋποθέσεις και ευνοϊκούς για αυτόν συνδυασμούς. Δεν εξαρτάται όμως μόνο από το δικό του αποτέλεσμα. Ολα ξεκινούν από την ήττα της Μαρσέιγ στο Ντόρτμουντ. Αν αυτό συμβεί ή τουλάχιστον φέρει ισοπαλία η γαλλική ομάδα και ο Ολυμπιακός κερδίσει, τότε είναι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν οι Γάλλοι χάσουν και ο Ολυμπιακός μείνει στο «Χ» με την Αρσεναλ, τότε βγαίνουν τα κομπιουτεράκια και το πράγμα κρίνεται στα γκολ.

5. Από 2-0, 2-2. Την προπέρσινη σεζόν ο Ολυμπιακός ήταν πιο ουσιαστικός στο πρωτάθλημα έχοντας κερδίσει όλα τα ντέρμπι στον πρώτο γύρο. Και πάλι όμως είχε γκέλες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα. Οπως και τώρα, με τη διαφορά πως η ήττα δεν ήταν στο πρωτάθλημα, αλλά ήρθε στο Κύπελλο από τον Πανσερραϊκό και μαζί ο οδυνηρός αποκλεισμός. Τότε είχε μείνει στο 1-1 με τον Ηρακλή και στο 0-0 με την Καβάλα, δύο ισοπαλίες όπως και τώρα στο Καραϊσκάκη, ενώ την είχε πάθει όπως και φέτος με τον ΟΦΗ. Δηλαδή είχε προηγηθεί στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ στο 82' με 2-0, όμως τελικά έφυγε με ένα βαθμό από την Ηπειρο, καθώς οι γηπεδούχοι το μετέτρεψαν εντυπωσιακά σε 2-2.

Πηγή: Goal