Στην πραγματικότητα, το ματς απόψε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, όπως ακριβώς ήταν και πριν από δύο χρόνια

Είναι πολλές οι συμπτώσεις για να τις αγνοήσει κανείς. Σαν να γύρισε ο χρόνος πίσω και να είμαστε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, όπου πάλι ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο ίδιο γκρουπ με την Αρσεναλ, πάλι οι Κανονιέρηδες έρχονταν Δεκέμβρη μήνα στον Πειραιά για την τελευταία αγωνιστική, πάλι έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και την πρωτιά του ομίλου.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε και τότε αυτό που ψάχνει απόψε. Νίκη, για να συνεχίσει στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης. Επιπλέον, και τότε ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί δύο γκολ στον πρώτο αγώνα του Λονδίνου (με απίστευτο παιχνίδι από τον Αντώνη Νικοπολίδη), όπως δύο γκολ δέχθηκε και φέτος. Ε, με τόσες συμπτώσεις, δεν θα είναι καθόλου παράξενο να ξανασυμβούν τα ίδια πράγματα και φέτος και οι Ερυθρόλευκοι να νικήσουν ξανά την Αρσεναλ ώστε να προκριθούν και πάλι στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν θα είναι ξανά νίκη με 1-0 ή με κάποιο άλλο σκορ, δεν έχει μεγάλη σημασία.

Το βασικότερο για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι να κατακτήσουν απόψε τη νίκη αλλά, ει δυνατόν, με λιγότερη αγωνία σε σχέση με εκείνο το διαβολεμένο ματς στο οποίο έσπασαν καρδιές μέχρι να επικυρωθεί η μεγάλη πρόκριση. Διότι, για όσους το ξέχασαν, οι Ερυθρόλευκοι «έφτυσαν αίμα» για να νικήσουν τότε τα «πιτσιρίκια» του Βενγκέρ. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Ο φετινός Ολυμπιακός του Βαλβέρδε είναι δύο σκαλοπάτια ανώτερος από την ομάδα του Ζίκο το 2009. Δεν υπάρχει σύγκριση και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στον τρόπο που έπαιξε φέτος ο Ολυμπιακός στο «Εμιρεϊτς» (όπου άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία) και την εικόνα που είχε στο ίδιο γήπεδο το 2009, με το 2-0 να αποδεικνύεται τελικά τιμητικό σε σχέση με την εμφάνιση.

Τώρα τα πράγματα άλλαξαν στους Ερυθρόλευκους, αλλά δεν ξέρω αν άλλαξαν και στα «δευτερότριτα» της Αρσεναλ. Νομίζω πως όχι. Πιστεύω ότι, και απόψε, ο Βενγκέρ θα παρατάξει μια πολύ αξιόμαχη ομάδα, μίξη εμπειρίας και νιάτων, η οποία θα μπει στο γήπεδο για να πάρει τη νίκη και να κλείσει τα στόματα των Γερμανών και των Γάλλων που διαμαρτύρονται. Και, όπως το 2009 οι νεαροί τότε Γουόλκοτ και Βέλα άρπαξαν την ευκαιρία κάνοντας «τρελό» παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και απόψε άλλοι ταλαντούχοι νεαροί.

Αλλά, όταν μιλάμε για «δεύτερη ομάδα» της Αρσεναλ, πρέπει να έχουμε στο νου ότι μιλάμε για Αρσάβιν, Σαμάκ, Ροζίντσκι, Μπεναγιούν, Σκιλασί και άλλους. Πού ακριβώς είναι η ευκολία να νικήσεις τέτοιους ποδοσφαιριστές; Το ματς είναι πολύ δύσκολο αλλά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός «το έχει». Αρκεί να μην παρασυρθεί και ανοιχτεί, προκειμένου να «καθαρίσει» γρήγορα το ματς. Αν παίξει με την ίδια σοβαρότητα και πειθαρχία όπως σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, θα πανηγυρίσει μια ακόμη μεγάλη νίκη-πρόκριση.

Πηγή: Εξέδρα