Oταν η μία ομάδα παίζει τα ρέστα της και η άλλη έχει κατέβει χωρίς άγχος το ματς έχει ξεκάθαρο φαβορί. Οχι ότι δεν έχουμε δει και ομάδες να πνίγονται σε μια κουταλιά νερό και να καταβάλλονται από το άγχος τους. Σε περιπτώσεις όμως όπως η χθεσινή τις περισσότερες φορές ο ενδιαφερόμενος για το αποτέλεσμα, αν κάνει όσα πρέπει, παίρνει τελικά αυτό που θέλει. Μόνο που στο Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα. Κι έτσι ο Ολυμπιακός μπορεί να νίκησε, αλλά τα χαμόγελα πάγωσαν τη στιγμή που η –επίσης ενδιαφερόμενη– Μαρσέιγ πέτυχε το τρίτο της γκολ.

Ο Βενγκέρ ήρθε στην Αθήνα με προφανή στόχο να δώσει την ευκαιρία να αγωνιστούν ποδοσφαιριστές που δεν είναι βασικοί. Απόλυτα λογική επιλογή για μια ομάδα του επιπέδου των Κανονιέρηδων, που είχε την ευτυχία να καθαρίσει την πρόκριση πριν από την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που ήθελαν πολύ περισσότερο από τη βαθμολογικά αδιάφορη Αρσεναλ. Μπαίνοντας στον αγώνα με περίσσιο πάθος, ανέβασαν ταχύτητες από τα πρώτα λεπτά, και ουσιαστικά δεν άφησαν να χαθεί ούτε δευτερόλεπτο. Αυτό το 2-0 με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο ήταν απόλυτα δίκαιο αλλά και ενδεικτικό των προθέσεων των δυο ομάδων. Οι μεν γηπεδούχοι διψασμένοι για να μη χύσουν την καρδάρα από το διπλό στη Μασσαλία, οι μεν φιλοξενούμενοι απλώς να κάνουν το παιχνίδι τους και ό,τι βγει.

Δεν τους βγήκε τίποτα, καθώς μέχρι να καταλάβουν τι έγινε η πλάστιγγα του ματς είχε γείρει οριστικά προς την «ερυθρόλευκη» πλευρά. Στα επιμέρους του αγώνα, για ακόμη μία φορά αποδείχτηκε ότι ο Φουστέρ είναι το κλειδί για τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που λείπει και ο Ιμπαγάσα, αποτελεί τον παίκτη-βαρόμετρο για την ομάδα του Βαλβέρδε. Το πήρε πάνω του αλλά δεν μπορούσε να… νικήσει και τη Μαρσέιγ. Ο Τζιμπούρ και χθες είχε το γνωστό πάθος που δείχνει στα περισσότερα ματς.

Παράλληλα είχε και το καθαρό μυαλό να μην αστοχήσει. Σκόραρε στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και άνοιξε το δρόμο. Η πίεση απέδωσε, ο Μανόνε τα είχε χαμένα και το 2-0 του ημιχρόνου έδωσε ένα προβάδισμα που μόνο με αυτοκτονία θα χανόταν. Στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκαν σωστά αυτό το προβάδισμα και πήραν την πρόκρισή κυρίως χάρις στο γεγονός ότι η πειραματική ενδεκάδα της Αρσεναλ δεν ανέβασε στροφές παρά μόνο στα πρώτα λεπτά. Οσο για τις τελευταίες στιγμές, άντεξε και κόντρα στο άγχος, αν και τα πιο δύσκολα δευτερόλεπτα ήταν εκείνα μετά τη λήξη.

Πηγή: Εξέδρα