Οι 16 ομάδες που προκριθήκαν είναι οι εξής: Μπάγερν, Ίντερ, Μπενφίκα, ΤΣΣΚΑ Mόσχας, Νάπολι, Βασιλεία, Λιόν, Ρεάλ, Τσέλσι, Λεβερκούζεν, Άρσεναλ, Μαρσέιγ, ΑΠΟΕΛ, Ζενίτ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν.

Ιστορική βραδιά για τη Βασιλεία που με εκπληκτική εμφάνιση νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ και προκρίθηκε στέλνοντας τους «κόκκινους διαβόλους» στο Europa League.

Οι Ελβετοί μπήκαν πολύ δυνατά και στο 9' άνοιξαν το σκορ με σουτ του Στρέλερ που εκμεταλλεύτηκε την άσχημη επέμβαση του Ντε Χέα. Η Μάντσεστερ από εκεί και πέρα έψαξε ανορθόδοξα την ισοφάριση και έχασε καλή ευκαιρία με τον Νάνι στο 34'. Δέκα λεπτά μετά ο Βίντιτς τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Έβανς. Μόλις στο 49' στο δεύτερο μέρος η Μάντσεστερ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ρούνεϊ να πλασάρει άουτ. Πέντε λεπτά μετά ο Αλεξάντερ Φράι εκτέλεσε φάουλ και ο Ντε Χέα έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ.

Στο 61' ο Νάνι σέντραρε και ο Σταϊνχόφερ προσπαθώντας να διώξει έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του. Από εκεί και πέρα η Μάντσεστερ είχε μια ανούσια υπεροχή και στο 85' όλα τελείωσαν όταν ο Αλεξάντερ Φράι με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 2-0. Η Μάντσεστερ μείωσε με τον Τζόουνς στο 90' αλλά ήταν αργά για κάτι παραπάνω.

Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

Ο "Αίαντας" έχασε με 3-0 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λιόν με 7-1 στο Ζάγκρεμπ βρέθηκε, από το πουθενά, εκτός Champions League. Δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία έχουν οι Ολλανδοί.

Οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 14' με τον Καγεχόν αλλά από εκεί και πέρα ο Άγιαξ πίεσε και σκόραρε τόσο στο 32' όσο και στο 36'. Αμφότερα όμως τα γκολ ακυρώθηκαν λανθασμένα ως οφσάιντ. Τελικά αφού τα γκολ του Άγιαξ δεν επικυρώνοντας ήρθε το 0-2 για τη Ρεάλ στο 42' με τον Ιγκουαΐν. Οι Ολλανδοί έψαξαν το γκολ νωρίς στην επανάληψη και στο 53' είχαν δοκάρι με τον Σουλεϊμανί. Στο 66' ο Αντάν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Έρικσεν. Στο 90' η Ρεάλ πέτυχε και τρίτο γκολ με σκόρερ και πάλι τον Καγεχόν.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Άγιαξ 1-7

Αυτό που έμοιαζε με θαύμα πριν από το ματς πέτυχε η Λιόν καθώς με την πολύ βολική της νίκη με 7-1 επί της Ντιναμό και την ήττα του Άγιαξ προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Οι Κροάτες μόλις στο 28' έμειναν με δέκα παίκτες καθώς ο Λέκο «πρόλαβε» να δει δύο κίτρινες κάρτες. Παρ' όλα αυτά στο 40' η Ντιναμό πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Κόβασιτς. Λίγο πριν λήξει όμως το ημίχρονο ο Γκομίς με κοντινό πλασέ ισοφάρισε για τη Λιόν. Μόλις στο 48' ήρθε και το 1-2 για τους Γάλλου με τον Γκοναλόν που σκόραρε μάλλον χωρίς να το θέλει. Με τη σέντρα ο Μπριάν έκλεψε την μπάλα και ο Γκομίς με πλασέ έγραψε το 1-3. Η Ντιναμό είχε καταρρεύσει και στο 52' ήρθε και το τέταρτο γκολ της Λιόν με σκόρερ και πάλι τον Γκομίς. Η Λιόν επιτιθόταν κατά κύματα και στο 53' έχασε νέα μοναδική ευκαιρία αλλά στο 65' έκανε το 1-5 με τον Λισάνδρο Λόπεθ. Πέντε λεπτά μετά ο Γκομίς κάνοντας «καρέ» έγραψε το 1-6, σκορ που έδινε την πρόκριση στην ομάδα του αλλά η Λιόν δεν σταμάτησε εκεί και στο 76' έκανε το 1-7 με τον Μπριάν.

Λιλ - Τράμπζονσπορ 0-0

Πικραμένες αποχώρησαν Λιλ και Τραμπζονσπόρ από το «Μετροπόλ» καθώς έμειναν στο 0-0 και η ΤΣΣΚΑ τους έκλεψε την πρόκριση. Η Λιλ μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά κι έχασε σημαντική ευκαιρία στο 13ο λεπτό με τον Αζάρ για να ανοίξει το σκορ. Ο Βέλγος διεθνής πέρασε τους πάντες, έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ζενγκίν έπεσε στη γωνία του κι έδιωξε με δυσκολία. Ο Αζάρ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της Τραμπζονσπόρ και στο 17ο λεπτό.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στη Λιλ και πραγματοποιήθηκε στο 30' ο Αζάρ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Κόουλ, ωστόσο ο Άγγλος από πολύ καλή θέση έστειλε τη μπάλα μερικά εκατοστά άουτ. Η Λιλ προσπάθησε να στην επανάληψη να πετύχει τα γκολ και πίεσε ασφυκτικά. Οι Γάλλοι είχαν μια καλή φάση σε κεφαλιά του Μπάσα στο 54ο λεπτό, όπως και στο 58' με τον Τζο Κόουλ.

Ίντερ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2

Η Ίντερ δεν είχε κανένα άγχος, μιας και είχε πάρει την πρόκριση κι έπαιξε σχετικά καλό ποδόσφαιρο στα πρώτα λεπτά. Οι Ιταλοί είχαν μια κακή ευκαιρία στο 9ο λεπτό με τον Μιλίτο και ακόμη ένα καλό σουτ του Ναγκατομο στο 12'.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός από εκεί και πέρα και η επόμενη καλή φάση καταγράφηκε στο 35ο λεπτό. Ο Ντζαγκόεφ εκτέελσε ένα φάουλ, ο Καστελάτσι έκανε κακή έξοδο και ο Βάγκνερ Λοβ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά. Ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο άουτ.

Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 48' στην επανάληψη. Ο Βάγκνερ Λοβ βρήκε τον Ντούμπια μέσα στην περιοχή ο οποίος με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Καστελάτσι. Η χαρά όμως της ΤΣΣΚΑ δεν κράτησε πολύ καθώς στο επόμενο λεπτό ο Σάρατε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μιλίτο έπιασε την κεφαλιά και ο Γκαμπούλοφ έδιωξε. Ωστόσο ο Καμπιάσο στη συνέχεια έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.
Από εκεί και πέρα η ΤΣΣΚΑ πίεσε για το 2ο γκολ και στο 58ο λεπτό ο Καστελάτσι απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Ντζαγκόεφ, ενώ στο 85 ο Μιλίτο είχε δοκάρι. Την τεράστια νίκη στην ΤΣΣΚΑ έδωσε ο Βασίλι Μπερεζούτσκι με κεφαλιά στο 87ο λεπτό μετά από κόρνερ του Ντζαγκόεφ.

Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν 2-0

Το καθήκον της έκανε η Μάντσεστερ Σίτι, αφού επικράτησε με 2-0 των τρίτων της Μπάγερν στο «Ετιχάντ Στάντιον» φθάνοντας τους δέκα βαθμούς, όμως έμεινε στην 3η θέση και θα συνεχίσει στο Europa League.

Η Σίτι άνοιξε το σκορ στο 37' όταν ο Τζέκο τροφοδότησε τον Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Μπουτ για το 1-0. Οι Άγγλοι «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ στο 40' όταν ο Αγκουέρο έκλεψε την μπάλα από Ραφίνια και Μπόατενγκ και πλάσαρε, όμως ο Μπατστούμπερ απομάκρυνε προ της τελικής γραμμής. Η υπεροχή των Άγγλων «καρποφόρησε» στο 52' όταν ο Τζέκο με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Τουρέ, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Βιγιαρεάλ - Νάπολι 0-2

Την πρόκριση της στην φάση των νοκ-άουτ πανηγύρισε η Νάπολι, καθώς νίκησε με 2-0 την Βιγιαρεάλ μέσα στο «Μαδριγάλ» καταλαμβάνοντας την 2η θέση του 1ου ομίλου με έντεκα βαθμούς, ενώ οι Ισπανοί έμειναν 4οι χωρίς βαθμό.

Οι Ισπανοί σκόραραν στο 34' με τον Ρούμπεν μετά από μπαλιά του Ντε Γκουζμάν, όμως ο διαιτητής ορθώς ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ. Η Νάπολι έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 40' όταν ο Καβάνι πάσαρε στον Χάμσικ που βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντιέγκο Λόπεθ, αλλά πλάσαρε άστοχα. Η Βιγιαρεάλ «άγγιξε» το 1-0 στο 47' όταν ο Νιλμάρ τροφοδότησε τον Πέρεθ που σούταρε από την μικρή περιοχή, όμως ο Ντε Σάνκτις έδιωξε σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 52' όταν ο Λαβέτσι σούταρε άουτ από την μεγάλη περιοχή, ενώ στο 54' οι Ισπανοί έχασαν καλή ευκαιρία όταν ο Σένα τροφοδότησε τον Ντε Γκουζμάν που σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή. Η Νάπολι άγγιξε το γκολ στο 61' όταν ο Καβάνι τροφοδότησε τον Ινλέρ που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ντιέγκο Λόπεθ έδιωξε σε κόρνερ. Η Νάπολι πήρε το προβάδισμα στο 65' όταν ο Χάμσικ πάσαρε στον Ινλέρ, ο οποίος με δεξί «κεραυνό» από τα 17 μέτρα έκανε το 0-1. Οι Ιταλοί «κλείδωσαν» την νίκη-πρόκριση στο 77' όταν ο Ζουνίγκα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Καβάνι, ο οποίος με τακουνάκι βρήκε τον Χάμσικ που με πλασέ νίκησε τον Ντιέγκο Λόπεθ διαμορφώνοντας το τελικό 0-2. Η Βιγιαρεάλ «φλέρταρε» με το γκολ στο 84' όταν ο Ρούμπεν σούταρε από την μικρή περιοχή αλλά ο Ντε Σάνκτις έδιωξε σε κόρνερ.

Μπενφίκα - Οτελούλ 1-0

Οι «Αετοί» ξεκίνησαν ιδανικά το ματς όταν στο 7ο λεπτό ο Καρτόσο με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. Ο Παραγουανός είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 33' ενώ στο επόμενο λεπτό η Οτελούλ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Στο 42' ο Αντάλ είχε ένα καλό σουτ αλλά ο Αρτούρ έδιωξε εντυπωσιακά. Μόλις στο 47' η Μπενφίκα βρέθηκε κοντά σε ένα ακόμα γκολ όταν ο Σέζαρ από ιδανική θέση σούταρε πάνω στον Γκράχοβατς. Στο 62' ήταν ο Χάβι Γκαρθία που δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ ενώ στο 74' ο Νολίτο δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Γκράχοβατς.

Τα παιχνίδια της ημέρας:

1ος όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν Μονάχου 2-0

Βιγιαρεάλ - Νάπολι 0-2

2ος όμιλος

Ίντερ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2

Λιλ - Τράμπζονσπορ 0-0

3ος όμιλος

Βασιλεία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Μπενφίκα - Οτελούλ 1-0

4ος όμιλος

Άγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Λιόν 1-7