Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός...

Ότι η συνάντηση της Κυριακής στα Ηλύσια Πεδία Σαρκοζί και Μέρκελ δεν έγινε για τη τύχη του ευρώ, αλλά για τη τύχη του Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ!

Κι ακόμα ότι οι Ινκας στη προφητεία τους για το 2012 ξεκινά με την καταστροφή των ονείρων του Ολυμπιακού για Τσάμπιονς Λιγκ!
Είμαστε λαός που ενθουσιάζεται, αλλά κι απογοητεύεται εύκολα. Ακόμα όμως και οι αντιδράσεις μας αυτές είναι σε λάθος ώρα και λάθος στιγμή.

Και για όσους είναι προληπτικοί έρχεται καπάκι κι η επόμενη συμφορά. Έγραφαν χθες κάποιες εφημερίδες ότι «τώρα δεν γλυτώνει το Γιουρόπα Λιγκ» και πριν στεγνώσει το μελάνι, πριν μαζέψουν οι εφημεριδοπώλες τα φύλλα ήρθε η κατραπακιά. Μάντσεστερ εις διπλούν στη διοργάνωση. Και Σίτι και Γιουνάιτεντ.
Το ποδόσφαιρο είναι περισσότερο απλό και δεν προσφέρεται για συνομωσιολογία. Ο αξιότιμος κύριος Κωνσταντινίδης που βγάζει το ψωμί του στα περιφερειακά κανάλια μιλώντας για τα φοβερά και τρομερά μυστικά που υπάρχουν και τις συνομωσίες σε βάρος του ελληνισμού δεν έχει θέση στα ποδοσφαιρικά πράγματα.

Έγινε τόση φασαρία για τον αγώνα της Ντόρτμουντ και της Μαρσέιγ. Το πράγμα είναι φανερό. Μετά το 2-1 οι Γερμανοί ήθελαν πέντε γκολ για να περάσουν. Ε, παράτησαν το ματς γιατί αυτοί μετέχουν και σε σοβαρό πρωτάθλημα όπου για να πάρεις το τρίποντο της νίκης φτύνεις αίμα.

Το άλλο σοβαρό κρούσμα αγώνα που πλήττει την αξιοπιστία του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αυτό της Κροάσια που έφαγε εφτά γκολ από τη Λιόν μέσα στο Ζάγκρεμπ για να περάσουν οι Γάλλοι σε βάρος του Άγιαξ.

Η ιστορία θα είχε περάσει απαρατήρητη εάν δεν ήταν το ιδιότυπο σκορ. Το 1-7 δεν το συναντάς και συχνά σε αγώνες αυτής διοργάνωσης. Και ως ρεκόρ μάλλον δύσκολα θα καταρριφθεί. Ποιος θα καταφέρει να σημειώσει μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη;
Εκεί οι Κροάτες αδιάφοροι του κερατά κάθισαν να χάσουν. Ενδεχομένως να είχαν παίξει και διπλό το ματς στο στοίχημα. Πιο εύκολα παίζεις στοίχημα για να χάσεις παρά για να κερδίσεις.
Και η υπόθεση φούσκωσε αφού υπάρχουν φωτογραφίες παικτών της Ντιναμό να βγαίνουν από πρακτορείο στοιχημάτων.
Ε, λοιπόν η πρώτη ή η τελευταία φορά είναι που παίκτες παίζουν στοίχημα; Μήπως στην Ελλάδα δεν γίνεται το ίδιο; Τι ακούγαμε το περασμένο καλοκαίρι στις κασέτες της ΕΥΠ;

Αν θέλει ο άλλος να στήσει το ματς, αν είναι επαγγελματίας σε αυτά δεν θα πάει να παίξει ο ίδιος φόρα παρτίδα. Να τον δει κι ο πράκτορας και να μυριστεί τη δουλειά. Θα στείλει ένα κολλητό του, θα βάλει τη γυναίκα του, κάποιον άλλο που δεν θα δημιουργήσει υποψίες.

Όσοι έχουν παίξει μπάλα, η όσοι έχουν ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ξέρουν καλά ότι σε τέτοιες περιπτώσεις που καίγεται ο ένας από τους δύο πέφτει πολύ ψηστήρι ακόμα και στη διάρκεια του αγώνα.
Κι αν αυτό είναι νόθευση του αγώνα δεν είναι νόθευση να παίζεις με τα… δεύτερα. Και δεν μιλάμε για την Αρσεναλ. Κάτι ανάλογο δεν έκανε και η Μπαρτσελόνα;

Πηγή: pamesports.gr