Η πρώτη σε κάνει να παίζεις πιο χαλαρά, με μειωμένη αυτοσυγκέντρωση και με αποφυγή κάθε ρίσκου που μπορεί να επιφέρει απώλειες για τη συνέχεια. Η δεύτερη σε κάνει απλά προκλητικό προς τον ουδέτερο και μη παρατηρητή.

Η Μπάγερν Μονάχου, η Βιγιαρεάλ, η Ιντερ, η Οτελούλ Γκαλάτι, η Ντόρτμουντ για ένα ημίχρονο, η Αρσεναλ, ο ΑΠΟΕΛ και η Μίλαν, τοποθετούνται στην πρώτη κατηγορία για την εικόνα και μερικές για τις ενδεκάδες που παρέταξαν στην τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ το παράκανε. Εφτασε στη δεύτερη κατηγορία. Της πρόκλησης. Για όλα όσα διαβάσατε στις προηγούμενες δύο σελίδες, για τον τρόπο που δέχτηκε τα γκολ στο παιχνίδι με τη Λιόν και για την απόδοση ποδοσφαιριστών της, φρόντισε να αποδείξει ότι για κάθε έναν ΑΠΟΕΛ που δικαιώνει την επιλογή της UEFA για τη διευκόλυνση των «μικρών» ώστε να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα υπάρχει μία Ντιναμό Ζάγκρεμπ που θα αποδεικνύεται λίγη, όχι αγωνιστικά, αυτό δεν πειράζει, σε νοοτροπία και σε χαρακτήρα για τη διοργάνωση.

Οι Κροάτες είναι που δεν σεβάστηκαν το Τσάμπιονς Λιγκ και όσα τους έδωσε. Και προσοχή. Οχι όλοι τους ενδεχομένως. Αν ένας, δύο, τρεις ποδοσφαιριστές αποφάσισαν, μπορεί και μόνοι τους, ότι είχαν μπροστά τους ευκαιρία να βγάλουν προσωπικό κέρδος απ' το παιχνίδι με τη Λιόν, αυτοί είναι που πρέπει να «εξαφανιστούν». Οχι ο σύλλογος.

Αυτός μπορεί να τιμωρηθεί για την αδυναμία του να ελέγξει τέτοιες συμπεριφορές αν αποδειχτεί ότι αυτές έγιναν σκόπιμα. Αυτό, μάλιστα, η περίπτωση προσωπικής πρωτοβουλίας, είναι και το πιθανότερο σενάριο για όσα «μαγευτικά» είδαμε στο Ζάγκρεμπ. Εκτός αν έχετε τον Ζαν Μισέλ Ολάς, πρόεδρο της Λιόν, για τόσο ηλίθιο και άπειρο, που θα επιχειρούσε να κάνει κάτι παράνομο με τόσο εξόφθαλμο τρόπο.

Α, και φυσικά, για να μην το ξεχάσουμε, υπάρχουν και μερικές ομάδες που είτε δεν χαμπαριάζουν από βαθμολογικά κίνητρα είτε έχουν τέτοιο βάθος στο έμψυχο δυναμικό τους, που και αλλαγές να κάνουν στην ενδεκάδα τους, πάλι θα έπαιρναν τα αποτελέσματα που ήθελαν. Οπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα για παράδειγμα.

Πηγή: Goal