Γιατί αυτό συνέβη χθες. Οι "μπλαουγκράνα" δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα (κι αυτό είναι που τους δίνει ένα ακόμα συν), παρόλα αυτά είχαν πολλές ευκαιρίες για να τελειώσουν από νωρίς το παιχνίδι, ασχέτως αν δεν τα κατάφεραν.

Χαμένο πέναλτι από τον Μέσι (που η αλήθεια είναι πως ούτε χθες ήταν στα καλύτερά του), δοκάρια, αρκετές χαμένες ευκαιρίες για γκολ που κατέληγαν είτε άουτ είτε ο Τσεχ έδιωχνε την μπάλα.

Για να το πούμε αλλιώς, δηλαδή, αν το παιχνίδι αντί για 2-2 έληγε 3-1 θα έκανε εντύπωση σε κανέναν; Ή, πολύ περισσότερο, θα βλέπαμε σήμερα όλη αυτή την απαξίωση μίας ομάδας που τα τελευταία χρόνια έχει σαρώσει όλους τους τίτλους στο πέρασμά της; Και οι ποδοσφαιριστές της όλες τις ατομικές διακρίσεις;

Δεν ξέρουμε αν έχει κλείσει ο κύκλος αυτής της ομάδας, όπως υποστηρίζουν πολλοί από χθες. Αυτό, άλλωστε, είναι σχετικό και θα παίξουν ρόλο πολλοί παράγοντες (πιθανή αποχώρηση Γκουαρντιόλα, συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών κ.λπ.).

Αλλά ας μην φτάνουμε στο άλλο άκρο και απαξιώνουμε αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα, που ξαφνικά άρχισε να χρειάζεται ψηλούς για τις στημένες φάσεις, να σουτάρει περισσότερο έξω από την περιοχή κ.λπ. κ.λπ.

Λες και χθες ήταν εύκολο να γίνουν σουτ έξω από την περιοχή, από τη στιγμή που η Τσέλσι είχε στήσει ...πούλμαν έξι παικτών μέσα στο "κουτί" και έξω από αυτό υπήρχαν άλλοι τρεις για να σπάνε τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα, που βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση.

Από ομάδα-πρότυπο για όλους, μέσα σε ένα βράδυ μετατράπηκε σε κινητήρα που θέλει ρεκτιφιέ και πέταμα! Να σημειώσουμε εδώ πως γενικότερα φέτος η απόδοση της Μπαρτσελόνα είναι πεσμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Παρόλα αυτά είναι η μοναδική ομάδα στον κόσμο που μπορεί να βάλει τέσσερα και πέντε γκολ σε κάθε αντίπαλο μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να το καταλάβει καν. Η μοναδική!

Ακόμα και σήμερα, που αποκλείστηκε από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία. Αναλογιστείτε μόνο να είχε μπει γκολ μία από τις φάσεις που έφτιαξαν οι παίκτες του Γκουαρντιόλα χθες, πριν από το γκολ του Ραμίρες στο πρώτο ημίχρονο ή κάποια από τις φάσεις στο δεύτερο (πέναλτι Μέσι, δοκάρι κ.λπ.) τι θα έλεγαν όλοι σήμερα για την "ομαδάρα" του Πεπ...