Δεν ήταν, άλλωστε, η πρώτη φορά που η γγ του ΚΚΕ μίλησε για ποδόσφαιρο. Και παρακολουθεί και γνωρίζει, όπως λένε άνθρωποι που την ξέρουν.

Κι αυτό δεν πρέπει φυσικά να εκπλήσσει κανέναν. Το γεγονός ότι είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος δεν την εμποδίζει να έχει μια κανονική ζωή και να παρακολουθεί αυτό που εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη λατρεύουν, το Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκεί που θα διαφωνήσω λιγάκι με την κ. Παπαρήγα είναι στο "πάντρεμα" του παιχνιδιού που έκανε η Μπάγερν στο "Μπερναμπέου" με... το ΚΚΕ. Σωστότερα με το "δυναμισμό" της πολιτικής του ΚΚΕ, που κατά την κ. Παπαρήγα εκφράστηκε με το ποδοσφαιρικό "επίθεση, επίθεση, επίθεση σε ξένο γήπεδο".

Θα τη στενοχωρήσω, αλλά η Μπάγερν έπαιξε σαν... Μέρκελ στη Μαδρίτη! Φωνάζοντας στη Ρεάλ ότι "εγώ είμαι το κουμάντο, εγώ είμαι ο ισχυρός, εγώ θα διαχειριστώ και το ευρώ και τον... τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ".

Και μπορεί η Μέρκελ να είναι αντιπαθέστατη, αλλά για πολλά χρόνια η Μπάγερν δεν πήγαινε πίσω. Στα μέσα της δεκαετίας του '70 η μεγάλη ομάδα του "Κάιζερ" μπορεί να σήκωσε τρία Πρωταθλητριών, αλλά ο Ευρωπαίος φίλαθλος δεν τη λάτρεψε. Και από εκεί και πέρα το ευρύ κοινό λειτούργησε με το σκεπτικό του ποδοσφαίρου "των ρομπότ". Ελλειψη συναισθηματικού δεσίματος σημαίνει και πολύ λιγότερους φαν εκτός Γερμανίας σε σχέση με αγγλικές ή ισπανικές ομάδες.

Η "αντιπαθητική" ή μη συμπαθής (και για τον υπογράφοντα) Μπάγερν, όμως, αποτελεί πρότυπο συλλόγου. Οπότε, επίσης, ουδεμία... σχέση μπορεί να έχει με οποιοδήποτε ελληνικό κόμμα. Η Μπάγερν έχει 19 σερί θετικούς ισολογισμούς, μέσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και η χρονιά κατασκευής του "Αλιάντς Αρίνα"! Η Μπάγερν δεν... επιχορηγείται όπως τα ελληνικά κόμματα στις εκλογές και αποτελεί πρότυπο οικονομικής και ποδοσφαιρικής διαχείρισης ακόμη και για τους βασικούς αντιπάλους της στη Γερμανία (βλέπε δηλώσεις των ανθρώπων της Ντόρτμουντ).

Δεν με χαλάει, το αντίθετο, να ακούω γυναίκες πολιτικούς όταν βγαίνουν από το αποστειρωμένο κλουβί του ξύλινου λόγου και μιλούν για γήινα πράγματα όπως είναι το ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται όμως όλα να τα παντρεύουμε με το κόμμα, αγαπητή Αλέκα. Στο κάτω κάτω η μπαλίτσα από μόνη της είναι το μεγαλύτερο "κόμμα" στον πλανήτη. Οχι αυτοδύναμο, ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ!

Πηγή: Goal