Αφού στην εθνική ομάδα, δεν είναι σε θέση να δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες στον κόσμο, θα τις δώσω εγώ: Η ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου είναι μια αθλητική συνήθως κάκωση. Ο σύνδεσμος είναι μια δυνατή δεσμίδα ινών συνδετικού ιστού ο οποίος προσφύεται από οστό σε οστό.

Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος υπάρχει μέσα στην άρθρωση του γόνατος και συνδέει το πίσω μέρος του μηρού με μηροπικό μέρος της κνήμης. Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συνδέσμους του γόνατος.

Προσφέρει μεγάλη σταθερότητα στο γόνατο. Ο πρόσθιος χιαστός αποτρέπει και σταθεροποιεί κινήσεις όπως η υπερβολική στροφή του γόνατος , το υπερβολικό τέντωμα του γόνατος ( υπερέκταση ) και την πρόσθια μετατόπισης της κνήμης σε σχέση με το μηρό. Όταν οι παραπάνω κινήσεις γίνουν σε μεγάλη δύναμη και σε μεγάλο βαθμό τέτοιο ώστε να ξεπερνά τις δυνάμεις του πρόσθιου χιαστού , έχουμε ρήξη του συνδέσμου.

Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή σαν ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου και ποικίλει από μικρή διάσταση των ινών του με αποτέλεσμα λίγο πόνο, μέχρι και ολική ρήξη του με αποτέλεσμα σοβαρό πόνο και ανικανότητα. Η ρήξη του πρόσθιου χιαστού ταξινομείται ως εξής:

Βαθμός 1ος : ένας μικρός αριθμός ινών του συνδέσμου έχει υποστεί ρήξη δημιουργώντας λίγο πόνο αλλά επιτρέπεται η πλήρη δραστηριότητα

Βαθμός 2ος : ένας σημαντικός αριθμός ινών του συνδέσμου έχει υποστεί ρήξη και ως αποτέλεσμα μερικό περιορισμό της δραστηριότητας

Βαθμός 3ος : όλες οι ίνες του συνδέσμου έχουν υποστεί ρήξη με αποτέλεσμα αστάθεια στο γόνατο και μεγάλη απώλεια λειτουργικότητας. Συνήθως τραυματίζονται και άλλες δομές του γόνατος όπως οι μηνίσκοι και οι πλάγιοι σύνδεσμοι. Σε αυτοί την περίπτωση η χειρουργική αποκατάσταση είναι απαραίτητη.

Θεωρώ ότι κάπως βοήθησα. Και βάσει τις παραπάνω ανάλυσης, τώρα θέλω να ρωτήσω: Σε ποιον βαθμό ήταν το γόνατο του Παπαδόπουλου όταν έπεσε κάτω τραυματίας; Δεν θα μας το πει κανείς... Γιατί απλά κανείς δεν το κατάλαβε. Σίγουρα πλέον είναι στον τρίτο βαθμό, ολική ρήξη και έξι μήνες έξω. Η μαγκιά ενός γιατρού, δεν είναι να κάνει διάγνωση, αφού πρώτα δει αποτελέσματα μαγνητικής, αξονικής ή μιας ακτινογραφίας. Η ψιλάφιση είναι η μαγκιά, αλλά δύσκολα τώρα πια θα βρεις επιστήμονα να μπορεί να δώσει τέτοιο ρεσιτάλ...

Καθότι δεν είμαστε γιατροί όμως και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μπαίνει στα χωράφια του άλλου, οφείλουμε να περιμένουμε μια μεγαλύτερη ανάλυση από το ιατρικό τιμ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Να ξεκαθαρίσω πως όλα αυτά, δεν έχουν να κάνουν με την αγωνιστική παρουσία των διεθνών. Και δεν πρέπει καμία ΠΑΕ να μπλέκει τις ιστορίες της, με το αγωνιστικό κομμάτι. Στον Πειραιά έχουν δίκιο να ουρλιάζουν για το ότι ο ποδοσφαιριστής έπαιξε πολύ περισσότερο και δεν βγήκε αμέσως από το γήπεδο.

Αν θέλετε ωστόσο τη γνώμη μου, το χειρότερο όλων, το πιο τραγικό, ήταν ότι πήγε ολομόναχος να κάνει εξετάσεις. Τον παράτησαν τον ποδοσφαιριστή σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Απλά τραγικό και μάλιστα, για εθνική ομάδα αν όντως συνέβη έτσι...

Όσον αφορά την επόμενη μέρα στο κέντρο της ερυθρόλευκης άμυνας, για αυτό υπάρχουν μέρες μπροστά να συζητήσουμε. Εύχομαι ο Παπαδόπουλος να είναι.

ΠΗΓΗ: Sportday