Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Χολέμπας με ένα υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως καλή παρουσία είχαν ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, οι κεντρικοί αμυντικοί Παπαδόπουλος – Παπασταθόπουλος και ο Ταχτσίδης που έκανε το ντεμπούτο του.

Ντεμπούτο για δύο!

Την πρώτη τους εμφάνιση με την γαλανόλευκη φανέλα έκαναν στο φιλικό με την Ιρλανδία οι Παναγιώτης Ταχτσίδης και Κώστας Σταφυλίδης. Ο Φερνάντο Σάντος σε διάταξη 4-4-2, παρέταξε τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Παπασταθόπουλο - Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο και τον Σταφυλίδη στα αριστερά.

Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Ταχτσίδης και Τζιόλης, ο Χολέμπας ξεκίνησε στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και ο Νίνης δεξιά. Στην επίθεση ήταν οι Μήτρογλου και Σαμαράς.

Το πρώτο ήταν γκολάρα!

Η Ελλάδα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στο παιχνίδι και έχοντας πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, οι Ιρλανδοί βρήκαν χώρους και πίεσαν στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, μόλις στο πρώτο λεπτό θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει και πέναλτι, όταν ο Σταφυλίδης έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής δεν είδε την παράβαση. Μετά το δεκάλεπτο η Εθνική άρχισε να ανεβαίνει και στο 23' έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία, όταν ο Φορντ έδιωξε δύσκολα το σουτ του Νίνη. Η φάση αυτή βοήθησε την Ελλάδα να «πατήσει» καλύτερα στο γήπεδο και τελικά λίγο αργότερα ήρθε και το γκολ.

Στο 29' ο Σαμαράς έδωσε στον Χολέμπας έξω από την περιοχή, αυτός γύρισε πολύ ωραία και με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ με την γαλανόλευκη, σε μία χρονιά που ήδη έχει σκοράρει άλλες τέσσερις φορές με τον Ολυμπιακό. Στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, έχασαν και μία καλή ευκαιρία, με τον Καρνέζη στο 46' να διώχνει δύσκολα του σουτ του Μπρέιντι, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το 45'. Αξίζει να αναφέρουμε πάντως, πως παρά τον φιλικό χαρακτήρα του παιχνιδιού, υπήρχαν πολλά νεύρα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Σε αυτό... βοήθησε και το μαρκάρισμα για κόκκινη κάρτα του Κλαρκ στον Χολέμπας στο 43'.

Άντεξαν στην πίεση, πήραν τη νίκη

Ο Φερνάντος Σάντος ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τρεις αλλαγές, καθώς πέρασε στο ματς τους Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και Φορτούνη αντί των Μήτρογλου, Σαμαρά και Χολέμπας. Τα πολλά νέα πρόσωπα πάντως, δεν βοήθησαν την Εθνική, η οποία παρουσιάστηκε ασύνθετη και με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη. Η Ιρλανδία αντίθετα, ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και σχεδόν σε όλη την διάρκειά του, κυκλοφορούσε την μπάλα έξω από την περιοχή του Καρνέζη. Ο διεθνής πορτιέρο μάλιστα, στο 48' έκανε και μία σπουδαία διπλή απόκρουση, ενώ όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, για να κρατήσει το μηδέν. Τελικά, η Ελλάδα άντεξε στην πίεση των Ιρλανδών μέχρι το φινάλε και χωρίς να κάνει κάποια σπουδαία φάση, πήρε τη νίκη με 0-1.

Ελλάδα(Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (60΄Μανιάτης), Σταφυλλίδης (82΄Σπυρόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Χολέμπας (46΄Φορτούνης), Νίνης (60΄Βύντρα), Σαμαράς (46΄Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου (46΄Αθανασιάδης)

Ιρλανδία (Τραπατόνι): Φορντ, Κόλεμαν, Ο’ Σέι, Κλαρκ, Γουόρντ, Γουίλαν (33΄Άντριους), ΜακΚάρθι (70΄Μέιλερ), ΜακKλίν, Μπρέιντι (60΄Χούλαχαν), Κοξ (60΄Κίοξ), Λονγκ (46΄Ντόιλ).