Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σαμαράς:

Για τη νίκη κόντρα στην Κροατία: «Μία σπουδαία νίκη με μεγάλη δυσκολία. Είχαμε κακή εμφάνιση πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο δείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα και νικήσαμε δίκαια. Υπήρχε ένας μικρός “πόλεμος” με τους παίκτες και τον προπονητή Κροατίας, αλλά εμείς συγκεντρωθήκαμε και αυτό το δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο».

Για την εμφάνισή του: «Είχα μιλήσει με τον προπονητή εντός της εβδομάδας, όπου που μου είχε ζητήσει κάποια πράγματα τα οποία βγήκανε».

Για το τέρμα που σημείωσε: «Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα νίκησε. Δεν μετράει ποιος πέτυχε το γκολ. Προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα και δεν κοιτάζω ατομιστικά το ποδόσφαιρο, αλλά σαν ωραίο παιχνίδι. Το σύνολο των παικτών είναι αυτό που κάνει την ομάδα».

Για τη συμμετοχή με το εθνόσημο: «Εμείς είμαστε επαγγελματίες και περήφανοι που παίζουμε για την Εθνική ομάδα και την Ελλάδα. Αυτό που κοιτάμε είναι για γινόμαστε καλύτεροι και να δίνουμε το 100% για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αλλά θα πρέπει αν μείνουμε προσγειωμένοι για το δύσκολο παιχνίδι με τη Γεωργία».