Η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Γεωργία και προκρίθηκε στα τελικά το Euro! Μπορεί να μας έφτανε μόνο η ισοπαλία, μπορεί να βρεθήκαμε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και να αγχωθήκαμε, ωστόσο οι παίκτες μας και πάλι βρήκαν τον τρόπο να μας κάνουν υπερήφανους.

Η Γεωργία προηγήθηκε στο 19' με μακρινό απευθείας φάουλ του Ταργκαμάτζε, ωστόσο στο 79' ο Φωτάκης με... τυχερό σουτ έκανε το 1-1 και ο Χαριστέας στο 85' με ιδανικό πλασέ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Η Ελλάδα με τη νίκη τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου και έκλεισε θέση για την τελική φάση που θα γίνει σε Πολωνία και Ουκρανία.


Ξεκινάμε από τώρα να προγραμματίζουμε τα ταξίδια μας!!!!

Καμία έκπληξη από Σάντος...

Χωρίς εκπλήξεις παρουσιάστηκε η Ελλάδα, καθώς ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε με την ενδεκάδα που είχε προαναγγείλει στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, στα αριστερά της άμυνας ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και κεντρικό δίδυμο οι Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής αποτελούνταν από τους Τζιόλη, Κατσουράνη και Καραγκούνη, πλάγια ήταν οι Σαλπιγγίδης και Χαριστέας και κορυφή ο Γκέκας.

Ο... αιφνιδιασμός και το «αχ» του Γκέκα!

Η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά έδειξε διάθεση να κυνηγήσει το γρήγορο γκολ. Οι διεθνείς πίεζαν ψηλά, ωστόσο στο πρώτο τέταρτο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Το ίδιο ίσχυε φυσικά και για τους Γεωργιανούς, οι οποίοι ήταν... ανύπαρκτοι επιθετικά, ωστόσο στο 19' έκαναν το 1-0! Ο Ταργκαμάτζε με μακρινό φάουλ προσπάθησε να φέρνει την μπάλα στην περιοχή της Ελλάδας, αυτή όμως δεν ακούμπησε σε κανέναν και κατέληξε στα δίχτυα του Τζόρβα που δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της! Ο Ταργκαμάτζε με μακρινό φάουλ προσπάθησε να φέρνει την μπάλα στην περιοχή της Ελλάδας, αυτή όμως δεν ακούμπησε σε κανέναν και κατέληξε στα δίχτυα του Τζόρβα που δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της!

Το γκολ αυτό ξύπνησε τους διεθνείς, οι οποίοι αμέσως βγήκαν μπροστά και έψαξαν την ισοφάριση. Στο 28' μάλιστα, η Εθνική έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Αρχικά ο Ρεβισβίλι απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Κατσουράνη, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Γκέκας με σουτ από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στην εξέδρα. Εξίσου καλό ήταν το σουτ του Βύντρα τρία λεπτά αργότερα, με τον τερματοφύλακα των Γεωργιανών να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στο 39' ήταν ο Κιζανισβίλι που έδιωξε στη μικρή περιοχή το σουτ του Σπυρόπουλου που είχε κατεύθυνση τα δίχτυα. Έτσι λοιπόν, με την Ελλάδα να πιέζει και την Γεωργία να αμύνεται αρκετά καλά και να... χτυπάει στις αντεπιθέσεις, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0.

Ήταν... γραφτό να πάμε Euro!

Στο δεύτερο ημίχρονο θα έπρεπε η Ελλάδα να μπει δυνατά και να κυνηγήσει την ισοφάριση, ωστόσο αυτό δεν συνέβη. Οι Έλληνες διεθνείς ήταν εμφανώς αγχωμένοι και έκαναν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, γεγονός που βοήθησε τους Γεωργιανούς να χάσουν κάποιες καλές ευκαιρίες. Αρχικά στο 46', ο Τζόρβας απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Ταργκαμάτζε, ενώ στο 58' ο Έλληνας πορτιόρο έκανε λάθος έξοδο σε εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πέρασε από πάνω του και αφού χτύπησε στα σώματα, πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, ωστόσο ο Σπυρόπουλος την τελευταία στιγμή απομάκρυνε.

Ο χρόνος κυλούσε και τα πράγματα είχαν γίνει πλέον δύσκολα, αφού οι παίκτες είχαν αγχωθεί πάρα πολύ. Ωστόσο, στο σημείο αυτό ο Τιμούρ Κετσπάγια μας έκανε το καλύτερο δώρο. Στο 65' ολοκλήρωσε τις τρεις αλλαγές του και πέντε λεπτά αργότερα είδε τον Ταργκαμάτζε να τραυματίζεται και να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Κάπου εκεί άρχισε η... πολιορκία και τελικά η λύση δόθηκε από τον Φωτάκη στο 79'. Ο άσος του ΠΑΟΚ έκανε το δυνατό σουτ από πολύ μακριά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Με την ισοπαλία ήμασταν στα τελικά, ωστόσο οι διεθνείς ήθελαν να... καθαρίσουν το ματς και στο 85', ο Χαριστέας μετά από ωραία ασίστ του Κατσουράνη, πλάσαρε ιδανικά και έγραψε το τελικό 2-1.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16' Κανκάβα, 22' Μχεντλίτζε, 61' Ταργκαμάτζε - 43' Σπυρόπουλος, 73' Αθανασιάδης

ΓΕΩΡΓΙΑ: Ρεβισβίλι, Κάσια, Καλάτζε, Αμισουλασβίλι, Κιζανισβίλι, Κομπιασβίλι, Κανκάβα (42' Λομπζανίτζε), Ταργκαμάτζε, Μαρτσβαλάτζε, Γκριγκαλασβίλι (51' Ιασβίλι), Μχεντλίτζε (65' Γκουρούλι).

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυρ. Παπαδόπουλος, Τζιόλης (56' Φωτάκης), Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (90'+1' Κονέ).

To live του sportdog:

90+4' Τέλος της αναμέτρησης

91' Αλλαγή για την Εθνική με τον Κονέ στη θέση του Γκέκα.

85' Γκολ για την Ελλάδα!!! Η Εθνική φεύγει ωραία στην επίθεση, ο Κατσουράνεις δίνει αριστερά μέσα στην περιοχή στον Χαριστέα και αυτός με ιδανικό πλασέ κάνει το 1-2.

 

79' Γκολ για την Ελλάδα. Ο Φωτάκης κάνει το μακρινό σουτ, η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό, αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1. Με ισοπαλία... πάμε Euro!



78' Μακρινό σουτ του Φωτάκη, διώχνει σε κόρνερ ο Ρεβισβίλι.

74' Με δέκα θα συνεχίσει μάλλον η Γεωργία, αφού τραυματίστηκε ο Ταργκαμάτζε και ο Κετσπάγκια έχει κάνει ήδη τρεις αλλαγές.

72' Κίτρινη κάρτα για τον Αθανασιάδη

68' Αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Αθανασιάδης στην θέση του Σαλπιγγίδη.

 

66' Δυνατό σουτ του Κατσουράνη, αποκρούει ο Ρεβισβίλι.

65' Τρίτη αλλαγή για την Γεωργία, o Γκουρούλι στη θέση του Μχεντλίτζε.

61' Κίτρινη κάρτα στον Ταργκαμάτζε

60' Τέλειωσε η... πολιορκία, με τρία συνεχόμενα κόρνερ των Γεωργιανών.

58' Τεράστια ευκαιρία για την Γεωργία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τζόρβας με λάθος έξοδο... πιάνει αέρα, η μπάλα χτυπάει σε σώματα και πάει μπρος τα δίχτυα, όμως διώχνει την τελευταία στιγμή ο Σπυρόπουλος.

56' Αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Φωτάκης στην θέση του Τζιόλη.

51' Αλλαγή για την Γεωργία, ο Ιασβίλι στη θέση του Γκριγκαλασβίλι

48' Πολύ καλό σουτ του Χαριστέα, η μπάλα φεύγει άουτ

46' Καλή στιγμή για την Γεωργία. Ο Ταργκαμάτζε έκανε το μακρινό σουτ, έπεσε και απέκρουσε δύσκολα ο Τζόρβας

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

45+2' Τέλος πρώτου ημιχρόνου

45+1'
Σέντρα του Κατσουράνη, δεν προλαβαίνει ο Χαριστέας

42' Αναγκαστική αλλαγή για την Γεωργία, ο Λομπζανίτζε στη θέση του Κανκάβα.

39' Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Σπυρόπουλος κάνει το σουτ, διώχνει στη μικρή περιοχή ο Κιζανισβίλι.

35' Απειλεί η Γεωργία. Σέντρα του Γκριγκαλασβίλι, ο Ταργκαμάτζε δεν μπορεί να βρει την μπάλα και ο Τζόρβας μπλοκάρει.

32' Νέα ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Βύντρα κάνει ωραία κίνηση, επιχειρεί και το σουτ, όμως ο Ρεβισβίλι πέφτει στην γωνία του και διώχνει σε κόρνερ.

28' Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Κατσουράνης σουτάρει έξω από την περιοχή, ο Ρεβισβίλι αποκρούει και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκέκας με νέο σουτ από τη μικρή περιοχή, στέλνει την μπάλα στην εξέδρα!

24' Ευκαιρία για την Γεωργία. Σουτ του Κομπιασβίλι η μπάλα φεύγει άουτ

22' Κίτρινη κάρτα στον Μχεντλίτζε

20' Ψάχνει την απάντηση η Εθνική. Ο Γκέκας μπαίνει στην περιοχή της Γεωργίας, πηγαίνει όμως πολύ πλάγια και ο Ρεβισβίλι μπλοκάρει εύκολα το σουτ του.

19' Γκολ για την Γεωργία. Ο Ταργκαμάτζε με μακρινό φάουλ φέρνει την μπάλα στην περιοχή της Ελλάδας, δεν ακουμπάει σε κανέναν και καταλήγει στα δίχτυα του Τζόρβα που αιφνιδιάζεται.

 

16'     Κίτρινη κάρτα στον Κανκάβα στο 16   
 
14' Βαθιά μπαλιά του Κατσουράνη προς τον Γκέκα, δεν προλαβαίνει ο διεθνής επιθετικός.

10' Καμία αξιόλογη φάση μέχρι στιγμής.

3' Πολύ δυνατά έχει μπει η ΕΘνική στο ματς και πιέζει από τα πρώτα λεπτά ψηλα.

1' Έναρξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

Γεωργία: Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Καλάτζε, Γκριγκαλασβίλι, Κανκάβα, Χιζανισβίλι, Ταργκαμάτζε, Μαρτσβαλάτζε, Μιτσενλίτζε και Κομπιασβίλι.

Στον πάγκο για τους Γεωργιανούς, θα βρεθούν οι: Κβασβάτζε, Χουμπούτια, Ιασβίλι, Λομπιανίτζε, Γκριγκαλάβα και Ντβαλισβίλι.

Ελλάδα: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυρ. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Γκέκας.

Στον πάγκο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα βρίσκονται οι: Χιώτης, Φωτάκης, Αθανασιάδης, Κονέ, Μάκος, Πέτσος, Μαλεζάς και Σκόνδρας.