Αρχικά ο Κατσουράνης αναφέρθηκε στο τι είπαν αυτός και οι συμπαίκτες του όταν μαζεύτηκαν στην σέντρα και πανηγύριζαν τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι οι κόποι ενάμιση χρόνων. Μαζευτήκαμε και φωνάξαμε Ελλάς όλε, Ελλάς ολέ».

Για το αν φοβήθηκε την ήττα: «Δεν φοβήθηκα ποτέ ότι θα στραβώσει, άλλωστε το παιχνίδι τελειώνει μετά το 90'. Ισοφαρίσαμε και κερδίσαμε κιόλας».

Για την εικόνα της ομάδας: «Δεν νομίζω ότι η εικόνα ήταν κακή. Η ομάδα προσπάθησε να βγει από τα άκρα και να δημιουργήσει φάσεις. Δημιούργησε και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και να πάμε στο Euro».

Για την γενιά του που έχει δώσει το παρών σε όλα τα μεγάλα ραντεβού: «Δεν είναι τυχερή η γενιά μας, έχουμε δουλέψει πολύ και τα καταφέραμε. Μπορεί να καρδιοχτυπήσαμε το κόσμο, αλλά στο τέλος κάναμε αυτό που έπρεπε».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στην χώρα και την χαρά που δίνουν οι διεθνείς στον κόσμο: «Προσπαθούμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο που ξέρουμε όλοι ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Έστω και για λίγο καλό είναι να του δίνουμε χαρά».

Για το τι να περιμένουμε στην τελική φάση: «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε μπροστά μας πολύ καιρό να προετοιμαστούμε να κάνουμε ότι πρέπει και να πάμε εκεί να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».