Μεγαλεία για την εθνική Ελλάδας, που για πρώτη φορά στην ιστορία της πάει σε τρίτο σερί Euro. Κι αν προσθέσει κανείς και την παρουσία της στο μουντιάλ της Ν. Αφρικής, τότε εύκολα μπορεί να πει ότι είναι ένα χρυσό φεγγάρι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μια εφταετία δόξας, λάμψης και καταξίωσης.

Μπορεί απόψε η εθνική να μας έκανε… καρδιακούς μέχρι να φτάσει στο 1-1 και το 1-2, αλλά όπως και να έχει ήταν αυτή που δικαιούταν το εισιτήριο. Είχε την πιο σταθερή πορεία στους ομίλους. Και πανάξια κέρδισε την θέση στο Euro 2012.

Ακόμα και στον αγώνα με την Γεωργία που τα πόδια των διεθνών μας ήταν βαριά, λες και είχαν τσιμέντο, η εθνική κατάφερε να φέρει σε πέρας την αποστολή της. Και τώρα έχει όλο το χρόνο μπροστά της για να προετοιμαστεί αγωνιστικά και ψυχολογικά για ένα καλό Euro το προσεχές καλοκαίρι.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κι εμείς ότι αυτή η πρόκριση ήταν τονωτική και για τον ελληνικό λαό που περνάει τα πάνδεινα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι κάτι που ο καθένας το καταλαβαίνει. Μπορεί τα προβλήματα στις ζωές όλων μας να παραμένουν, όμως αυτό που μπορούσε η εθνική το έκανε. Κι αφού πλέον του χρόνου το καλοκαίρι δεν θα μπορούμε να πάμε διακοπής λόγω της αφραγκίας από Ευρώ, ας έχουμε τουλάχιστον την παρηγοριά να απολαύσουμε ζεστοί ένα Euro με πίτσα και μπύρα στο μπλακόνι μας.

Ο Σάββας, πάντως, θα πίνει το καφεδάκι του στις κεντρικές πλατείες των δυο χωρών που διοργανώνουν το ευρωπαϊκό!