Πού να θυμούνται, δηλαδή, οι πιο πολλοί τι έγινε στο Ελλάδα - Κροατία; Με τα επεισόδια στην αρχή του αγώνα, τα ντου και την διακοπή για κάποια λεπτά. Αυτά, όμως, είναι πια καθημερινότητα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, οπότε και ο κόσμος δεν δίνει πια σημασία σε τέτοια μικροπράγματα.

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA, όμως, είναι σαν τις γκαμήλες. Δεν ξεχνάει! Και γι’ αυτό έριξε τώρα την καμπάνα μιας αγωνιστικής στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Επειδή τα επεισόδια είναι επεισόδια! Δεν κάνει εκπτώσεις η UEFA, δηλαδή.

Τι την περάσατε την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας; Σαν τα ελληνικά πειθαρχικά όργανα ή σαν την «επιτροπή… αφέσεων», όπως την αποκάλεσε πρόσφατα ο Μπιτσαξής;

Εμείς, λοιπόν, σκεφτόμαστε το εξής εδώ στον σκύλο. Αν ο Πλατινί έστελνε στην Ελλάδα την πειθαρχική επιτροπή της UEFA για να επιληφθεί όσων γίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, τότε είναι ζήτημα αν ένα παιχνίδι κάθε αγωνιστική θα γινόταν με κόσμο. Όλα τα άλλα γήπεδα θα ήταν άδεια, αφού θα είχαν πέσει στο μεταξύ καμπάνες στις ομάδες για να αγωνίζονται κεκλεισμένων των θυρών.

Τι να λέμε, όμως; Ευτυχώς ή δυστυχώς που τα δικά μας πειθαρχικά όργανα δίνουν χάδια αντί για χαστούκια στα φαινόμενα βίας; Η UEFA, πάντως, δείχνει τον δρόμο… Και πού να τολμήσει η ΕΠΟ να κάνει έφεση; Μπορεί να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένη. Να φάει μεγαλύτερη καμπάνα η εθνική, δηλαδή. Δεν έχει επιτροπές… αφέσεων εκεί πέρα.