Euro 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του σημαντικού ραντεβού του καλοκαιριού στα γήπεδα της Γερμανίας με τα μέτρα ασφαλείας να είναι στο... κόκκινο και πάνω από 20.000 αστυνομικούς να είναι επί ποδός ώστε να μην δημιουργηθούν επεισόδια από χούλιγκαν που θα βρεθούν στη χώρα, με την Guardian όμως να βάζει... φωτιές με δημοσίευμά της.

Πιο συγκεκριμένα το αγγλικό Μέσο σημειώνει πως οι Αρχές έχουν πληροφορίες ότι 500 Σέρβοι χούλιγκανς θα βρεθούν στο Γκελσενκίρχεν με αφορμή το παιχνίδι με την Αγγλία έχοντας σκοπό  προκαλέσουν σοβαρά επεισόδια και την αστυνομία να προσπαθεί να βρει τρόπο να τους σταματήσει πριν έρθουν σε επαφή με τους 40.000 Άγγλους που θα είναι στην πόλη.

«Έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες ότι 400 με 500 Σέρβοι χούλιγκανς θα ταξιδέψουν στη Γερμανία με σκοπό να δημιουργήσουν βίαια επεισόδια. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι ακριβώς θέλουν να κάνουν και αυτό είναι το πρόβλημά μας. Η πρόκληση για εμάς είναι να τους εντοπίσουμε έγκαιρα και να τους χωρίσουμε από τους φιλήσυχους φιλάθλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκελσενκίρχεν ενόψει του αγώνα για το Euro 2024.