Τις περισσότερες απώλειες τις έχει το ζευγάρι που διεκδίκησε το τελευταίο τρόπαιο, το ’21 στο Ουέμπλεϊ: Ιταλία και Αγγλία. Ακολουθούν η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ισπανία. Στην περίπτωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ο Λουτσάνο Σπαλλέττι έκοψε ως ντεφορμέ τους Λοκατέλι, Ιμόμπιλε, Ορσολίνι, και ας προερχόταν, ο τελευταίος από μία καταπληκτική χρονιά με τη Μπολόνια. Έχασε σταδιακά, λόγω τραυματισμού τους Ζανιόλο, Μπεράρντι, Ατσέρμπι, Σκαλβίνι, ενώ δεν θα μπορέσει να υπολογίσει και στο 10άρη της Νιουκάσλ, Σάντρο Τονάλι η τιμωρία του οποίου, για παράνομο στοιχηματισμό λήγει στα τέλη Αυγούστου.

 

Ακόμη περισσότερη αίσθηση, όμως προκάλεσαν οι επιλογές του Άγγλου ομοσπονδιακού τεχνικού Γκάρεθ Σαουθγκέιτ. Που έκοψε ως ντεφορμέ τους Γκρίλις, πρωταγωνιστή του περυσινού treble με τη Μάντσεστερ Σίτι, Μάντισον (Τόττεναμ), Ράσφορντ (Γιουνάιτεντ) και, λόγω τραυματισμού, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται το ακριβώς αντίθετο, τον Μακγκουάιρ. Τα… εξ’ αμάξης, από η Κοινή Γνώμη άκουσαν όμως, τόσο ο Ρόναλντ Κούμαν, όσο ο Ιταλός, ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου, Ντομένικο Τεντέσκο.

 

Ο μεν Ολλανδός άφησε εκτός 26 τους Μπεουκέμα, Ζίρκζε, που οδήγησαν τη Μπολόνια σε μία ιστορική πρόκριση στο Champions League, για τον πρώτο όμως ίσως το ξανασκεφτεί γιατί οι τραυματισμοί της τελευταίας στιγμής των Ντε Γιόνγκ, Κουπμάινερς ενδέχεται ν’ αλλάξουν τις ισορροπίες. Ο δε Τεντέσκο έκοψε ως ντεφορμέ, τόσο τον Κουρτουά, που μπορεί να είχε μείνει πράγματι, ένα χρόνο εκτός γηπέδων, αλλά επέστρεψε, κάτω από τα δοκάρια της Ρεάλ Μαδρίτης μ’ ένα ακόμη τρόπαιο Champions League, όσο τον Αλέξις Σελεμάκερς (Μπολόνια).

Από τον καναπέ του σπιτιού τους, θα δουν το Euro και ο Γερμανός Χούμελς, που κόπηκε λόγω τεχνικής επιλογής, οι Ισπανοί Κομπαρσί και Γκάβι, λόγω τραυματισμού επίσης και ο Πολωνός Μίλικ ο μεγάλος άτυχος της διοργάνωσης που είχε χάσει και το προηγούμενο Euro λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα.

Μη ξεχάσεις! Κάνε τώρα εγγραφή στο European Football Fantasy 2024, φτιάξτε τη δική σου ομάδα και ζήσε ως προπονητής του Euro 2024