Θετικό ξεκίνημα στο Εuro 2024 έκανε το βράδυ του Σαββάτου (15/6) η Ιταλία, κερδίζοντας έστω και με άγχος την Αλβανία με 2-1, στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» και στο πλαίσιο του 2ου ομίλου.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν με το… καλημέρα πίσω στο σκορ, όμως κατάφεραν και ανέτρεψαν πολύ γρήγορα την εις βάρος τους κατάσταση και πήραν το πρώτο τρίποντο στο γκρουπ, κάνοντας και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16».

To ματς ξεκίνησε με τους παίκτες του Σιλβίνιο να πετυχαίνουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς ο Μπαϊράμι εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Ντι Μάρκο και στα 25 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ από πλάγια δεξιά.

 

Η Ιταλία, ωστόσο, αντέδρασε άμεσα και αφού ο Πελεγκρίνι στο 3’ αστόχησε από ιδανική θέση, ήταν ο Μπαστόνι αυτός που στο 11’ με κοντινή κεφαλιά από δεξιά αξιοποίησε τη σέντρα του Πελεγκρίνι για το 1-1.

 

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπαρέλα με υπέροχο σουτ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στρακόσα για το 2-1, με την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να κυριαρχεί πια.

 

Στο 33’ ο Φρατέζι άγγιξε το 3-1, αλλά ο Στρακόσα βρήκε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να σταματήσει αυτή στο αριστερό δοκάρι, ενώ έδειξε τα αντανακλαστικά του και στο 40’ στο σουτ του Σκαμάκα από καλή θέση.

Το β’ ημίχρονο δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις, καθώς η «σκουάντρα ατζούρα» προτίμησε να διαχειριστεί το προβάδισμά της και η μοναδική της ευκαιρία ήταν ένα ωραίο σουτ του Κιέζα στο 60’, που ήταν για λίγο άστοχο.

Οι Αλβανοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν, όμως όσο παρέμενε το 2-1 ήλπιζαν ότι θα είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τη ζημιά και πράγματι ο Μάναϊ στο 90’ λίγο έλειψε να προκαλέσει… έμφραγμα στους Ιταλούς, αλλά ο Ντοναρούμα απέτρεψε την ισοφάριση.

 

Έτσι, οι παίκτες του Σπαλέτι μετρούν 3 βαθμούς, όσους και η Ισπανία μετά το 3-0 επί της Κροατίας, ενώ η Αλβανία θα προσπαθήσει στα επόμενα παιχνίδια να πάρει την πρόκριση.

ITAΛΙΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντι Μάρκο (83’ Νταρμιάν), Ζορζίνιο, Μπαρέλα (90’+2 Φολορούνσο), Φρατέζι, Κιέζα (77’ Καμπιάσο), Πελεγκρίνι (77’ Κριστάντε), Σκαμάκα (83’ Ρετέγκι).

ΑΛΒΑΝΙΑ (Σιλβίνιο): Στρακόσα, Χισάι, Τζιμσίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Μπαϊράμι (87’ Μούτσι), Σεφέρι (69’ Λάτσι), Ασάνι (69’ Χότζα), Μπρόγια (77’ Μάναϊ).

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr