Το έκανε το καθήκον της η οικοδέσποινα του Euro 2024 Γερμανία, κερδίζοντας την Τετάρτη (19/6) με 2-0 την Ουγγαρία στη «Μερσέντες Μπενζ Αρένα» της Στουτγάρδης κι έκανε το 2 στα 2 στον 1ο όμιλο, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στη φάση των «16».

Η ομάδα του Μάρκο Ρόσι, αντίθετα, γνώρισε δεύτερη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις και είναι πια πολύ δύσκολα τα πράγματα για την πρόκριση ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων (θέλει μόνο νίκη ενάντια στη Σκωτία).

Oι Γερμανοί μπήκαν από τα πρώτα λεπτά δυνατά στο ματς και στο 11’ ο Γκουλάτσι έκανε σπουδαία επέμβαση σε κοντινό σουτ του Χάβερτς, αλλά στο 22’ σε μια φάση διαρκείας ο Μουσιάλα άνοιξε το σκορ, με τους Ούγγρους να διαμαρτύρονται για φάουλ του Γκουντογκάν στον Ορμπάν.

 

Στο 26’ ο Νόιερ απέτρεψε το 1-1 με υπέροχη απόκρουση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σομποσλάι, με τον Μουσιάλα στο 45’ να κάνει το σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 45’+2 βρήκαν δίχτυα οι Μαγυάροι με τον Σάλαϊ, αλλά υπήρξε οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε, με τον Βάργκα στο 60’ να καρδιοχτυπά ξανά την ομάδα του Νάγκελσμαν, πιάνοντας ωραία κεφαλιά μετά τη σέντρα του Σάλαϊ κι έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

Στο 67’ ο Γκουντογκάν με πλασέ από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 2-0, αξιοποιώντας τη γρήγορη συνεργασία των συμπαικτών του και την τελική πάσα του Μίτελστεντ, με τον Γκουλάτσι στο 75’ να αποτρέπει το 3-0 σε συρτό δυνατό σουτ του Σανέ.

 

Στο 90’ πλησίασε στο γκολ της τιμής η Ουγγαρία, με τον Κίμιχ να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Άνταμ, στην τελευταία σημαντική στιγμή του παιχνιδιού.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα, Μίτελστεντ, Άντριχ (72’ Τσαν), Κρόος, Μουσιάλα (72’ Φίριχ), Γκουντογκάν (84’ Ούνταβ), Βιρτς (58’ Σανέ), Χάβερτς (58’ Φίλκρουγκ).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Φιόλα, Ορμπάν, Ντάρνταϊ, Μπόλα (75’ Άνταμ), Ά. Νάγκι (64’ Κλέινχεϊσλερ), Σέφερ, Κέρκεζ (75’ Ζ. Νάγκι), Σάλαϊ (87’ Τσόμποτ), Σομποσλάι, Βάργκα (87’ Γκάζνταγκ).

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr