Σε τροχιά πρόκρισης βρίσκεται η Ελβετία, μετά το ισόπαλο 1-1 με τη Σκωτία, η οποία και αυτή έχει ελπίδες την τελευταία αγωνιστική με την Ουγγαρία. Οι Ελβετοί είναι δεύτεροι με 4 βαθμούς, ενώ οι Σκωτσέζοι είναι τρίτοι με 1. Πρώτοι είναι οι Γερμανοί με 6 και οι Ούγγροι τελευταίοι με 0.  Την τελευταία αγωνιστική, την Κυριακή 23 Ιουνίου, έχουμε τα ματς Ελβετία-Γερμανία και Σκωτία-Ουγγαρία την Κυριακή.

Διαιτητής: Ιβλαν Κρούζλιακ (Σλοβακία)
Κίτρινες: ΜακΤόμινεϊ, ΜακΚένα - Ροντρίγκεζ, Σιέρο
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Χέινλι, Χέντρι, Τίρνι (61΄λ.τρ. ΜακΚένα), Γκίλμουρ (79΄ ΜακΛιν), ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, Άνταμς (90+1΄ Σάνκλαντ) , Ράλστον, ΜακΓκιν (90+1΄ Κρίστι)
ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Σαρ, Βίντμερ (86΄ Στεργίου), Φρόιλερ (75΄ Σιέρο), Τζάκα, Εντόι (86΄ Αμντουνί), Έμπισερ, Βάργκας (75΄ Ρίντερ), Σακίρι (60΄ Εμπολό)

Η ήττα της Σκωτίας με 5-1 από τη Γερμανία στην πρεμιέρα του Euro την έβαλε με την πλάτη στον τοίχο. Γι'αυτό στο ματς με την Ελβετία τα έπαιξε όλα για όλα. Μπήκε με πολύ δύναμη στην αναμέτρηση, επέβαλλε τον ρυθμό της και στο 13' ευτύχησε να δρέψει τους καρπούς των προσπαθειών της. Μετά από κόρνερ της Ελβετίας, οι Σκωτσέζοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Ρόμπερτσον να κουβαλά την μπάλα, η οποία έφτασε στον ΜακΤόμινεϊ που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σαρ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0, με την UEFA να το μετράει ως αυτογκόλ.

 

Η Ελβετία όμως δεν υπέστη ψυχρολουσία. Μετά από 13 λεπτά βρήκε αντίδραση εκμεταλλευόμενη λάθος στην άμυνα των Σκωτσέζων. Η μπάλα έφτασε στον Σακίρι, ο οποίος χωρίς να το πολυσκεφτεί έπιασε τρομερό σουτ με τρελά φάλτσα που καρφώθηκε στο παραθυράκι της εστίας του Γκαν για το 1-1, το οποίο έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση στους Ελβετούς. Οι επόμενες καλές στιγμές βγήκαν από δικά τους πόδια, όπως το σουτ του Βίμερ στο 28', αλλά και την προσπάθεια του Εντόι που απέκρουσε ο Γκαν στο 32'. Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα η Ελβετία βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Εντόι, αλλά το τέρμα σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του τελευταίου.

 

Οι Ελβετοί συνέχισαν δυναμικά και στην έναρξη του δευτέρου μέρους, όπου είχαν δύο ευκαιρίες με τον Βάργκας στο 56' και τον Εντόι στο 58' και στις δύο περιπτώσεις όμως ο Γκαν στάθηκε όρθιος. Οι Σκωτσέζοι πάντως έχασαν μεγάλη φάση στο 67', όπου η κεφαλιά του Χάνλεϊ, από σέντρα του Ρόμπερτσον, να βρίσκει το δεξί δοκάρι. Οι Ελβετοί πάντως απείλησαν ξανά με τον Εντόι στο 78', ενώ στο 82' ο Ενγκολό σκόραρε και εκείνου όμως το τέρμα ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ. Οι Ελβετοί έχασαν επίσης μεγάλη στιγμή στο 90', με την κεφαλιά του Αμπντούνι να καταλήγει άουτ. Έτσι διατηρήθηκε το 1-1 ως τελικό σκορ.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr