Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο και η οικογένειά του, απήχθησαν στη βίλα τους σε μια βίαιη ληστεία. Οι κλέφτες κλείδωσαν την οικογένεια Μπάτζιο σε ένα δωμάτιο στο σπίτι τους στην Αλταβίλα Βισεντίνα και χτύπησαν τον πρώην παίκτη της εθνικής Ιταλίας στο κεφάλι με την άκρη του όπλου.

Θύματα βίαιης ληστείας έπεσαν ο Ρομπέρτο ​​Μπάτζιο και η οικογένειά του το βράδυ της Πέμπτης, ενώ παρακολουθούσαν τον αγώνα Ιταλίας-Ισπανίας για το Euro. Ο εφιάλτης για τον 57χρονο πρώην ποδοσφαιριστή ξεκίνησε γύρω στις 22:00, όταν μια συμμορία τουλάχιστον πέντε ατόμων, όλοι ένοπλοι, εισέβαλε στη βίλα του ποδοσφαιριστή στην Altavilla Vicentina .

Όταν μπήκαν στο σπίτι, ο Μπάτζιο προσπάθησε να αντιμετωπίσει έναν από αυτούς και μετά από μια σύντομη μάχη, ο κλέφτης τον χτύπησε στο μέτωπο με το κοντάκι ενός όπλου, προκαλώντας βαθιά πληγή. Στη συνέχεια, ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο.

Στο μεταξύ, οι εγκληματίες ανέτρεψαν όλα τα δωμάτια, κλέβοντας ρολόγια, κοσμήματα και χρήματα. Δεν είναι ακόμη δυνατός ο ποσοτικός υπολογισμός της κλοπής. Όταν ο ποδοσφαιριστής αντιλήφθηκε ότι οι κλέφτες έφυγαν, έσπασε την πόρτα του δωματίου όπου τους είχαν κλείσει και κάλεσε την αστυνομία.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στα επείγοντα , όπου του έκαναν πολλά ράμματα στο μέτωπο. Τα άλλα μέλη της οικογένειας, παρά τον τρομερό φόβο που βίωσαν, δεν έπαθαν τίποτα.