Την παρουσία της στη φάση των «16» του Εuro 2024 εξασφάλισε η Δανία ύστερα από το 0-0 με τη Σερβία το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Στην «Αλιάντς Αρένα» ήταν κακό το θέαμα, αλλά οι Σκανδιναβοί με μια τρίτη ισοπαλία σε ισάριθμα παιχνίδια στον 3ο όμιλο πέρασαν ως 2οι με 3 βαθμούς και θα αντιμετωπίσουν την οικοδέσποινα Γερμανία, ενώ η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς με 2 πόντους γυρίζει πρόωρα στο σπίτι της.

Οι Δανοί σε ένα μέτριο α’ ημίχρονο ήταν καλύτεροι, έχοντας μερικές καλές ευκαιρίες, όπως αυτή του 16’, με τον Μπαχ να πιάνει την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μέλε από αριστερά κι έφυγε λίγο άουτ η μπάλα.

Στο 22’ ο Ραΐκοβιτς έδειξε τα αντανακλαστικά του σε ένα σουτ του Έρικσεν, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Έρικσεν εκτέλεσε το κόρνερ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, έχοντας βρει στο σώμα του Βιντ, ωστόσο υποδείχθηκε επιθετικό φάουλ στον επιθετικό των Σκανδιναβών.

 

Ο ίδιος παίκτης στο 39’ βρέθηκε σε ιδανική θέση, όμως εκτέλεσε πολύ άστοχα, με τους Σέρβους να δείχνουν ανήμποροι να φανούν απειλητικοί.

Στο 54’ ο Γιόβιτς προκάλεσε το αυτογκόλ του Βέστεργκααρντ, όμως το 0-1 δεν έγινε ποτέ, καθώς ο φορ της Μίλαν ήταν σε θέση οφσάιντ, όπως απεφάνθη και το VAR.

 

Από εκεί και πέρα, έπρεπε να φτάσουμε στο 81’ για να καταγραφεί κάτι αξιόλογο, καθώς ο Μίτροβιτς έκανε το πλασέ από θέση μέσα αριστερά κι έφυγε λίγο άουτ η μπάλα, ενώ δεν είχε τύχη η κεφαλιά του Βλάχοβιτς στο 88’, καθώς οι Σέρβοι έψαχναν το γκολ πρόκρισης.

Στο 90’+2 ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και πλάσαρε, αλλά δεν είχε πρόβλημα να αποκρούσει ο Σμάιχελ και το 0-0 παρέμεινε έως το σφύριγμα της λήξης.

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μπαχ (77’ Κρίστιανσεν), Χόιμπιεργκ, Χιούλμαντ (77’ Ντιλέινι), Μέλε, Έρικσεν (88’ Πόουλσεν), Χόιλουντ (59’ Nτόλμπεργκ), Βιντ (46’ Σκοβ Όλσεν).

ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς (73’ Μλαντένοβιτς), Γκούντελι (46’ Γιόβιτς), Ίλιτς (68’ Βλάχοβιτς), Ζίβκοβιτς, Λούκιτς (87’ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Σάμαρτζιτς (46’ Τάντιτς), Μίτροβιτς.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr