Το καθήκον της έκανε η Ισπανία το βράδυ της Κυριακής (30/6) στο «Ράινενεργκι Στάντιον» της Κολωνίας, κερδίζοντας άνετα με 4-1 τη Γεωργία και παίρνοντας το εισιτήριο για τους «8» του Εuro 2024.

Πλέον, ετοιμάζεται για… πρόωρο τελικό την προσεχή Παρασκευή (5/7) με την οικοδέσποινα Γερμανία στη Στουτγάρδη, με τους Γεωργιανούς να είναι αξιόμαχοι, να έχουν κάνει ούτως ή άλλως την υπέρβασή τους φτάνοντας στους «16» και να αποχαιρετούν με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση.

Η Ισπανία μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι, ασκώντας έντονη πίεση από τα πρώτα δευτερόλεπτα και ψάχνοντας το γρήγορο γκολ.

Ο Μαμαρντασβίλι δήλωσε παρών στο σουτ του Πέδρι στο 5’ και την κεφαλιά του Καρβαχάλ στο 10’, για να έρθει η ψυχρολουσία για τους παίκτες του Λουίς Ντε Λα Φουέντε στο 18’, με τον Λε Νορμάντ να σημειώνει αυτογκόλ μετά τη σέντρα του Κακαμπάτζε, το 8ο αυτογκόλ στη φετινή διοργάνωση!

 

Επήλθε ένας εκνευρισμός στην ισπανική ομάδα από αυτή την αναπάντεχη εξέλιξη, αλλά ο Ρόντρι στο 39’ νίκησε με συρτό σουτ τον Μαμαρντασβίλι και το ημίχρονο έκλεισε στο ισόπαλο 1-1.

 

Στο 48’ ο Κβαρατσχέλια λίγο έλειψε να πετύχει ένα γκολ που θα έμενε για πάντα στην ιστορία των Εuro, αφού επιχείρησε σουτ πίσω από τη σέντρα κι ενώ ήταν εκτός εστίας ο Σιμόν, αλλά έφυγε λίγο άουτ η μπάλα, για να απαντήσει η Ισπανία με το 2-1 στο 51’.

 

Ο Γιαμάλ την ωραία σέντρα από δεξιά, ο Φαμπιάν Ρουίθ με κοντινή κεφαλιά έβαλε το δεύτερό του γκολ στα γερμανικά γήπεδα και κάπου εκεί η «φούρια ρόχα» επέβαλε απόλυτα την ανωτερότητά της.

Ο Νίκο Γουίλιαμς στο 75’ με εντυπωσιακή ενέργεια και άψογο πλασέ χρίστηκε σκόρερ, για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και ο Ντάνι Όλμο με ιδανικό πλασέ στο 81ο λεπτό, σφραγίζοντας την ευρεία νίκη των Ιβήρων.

 
 
 

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ (81’ Χεσούς Νάβας), Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια (67’ Γκριμάλδο), Πέδρι (52’ Όλμο), Ρόντρι, Φαμπιάν Ρουίθ (81’ Μερίνο), Γιαμάλ, Γουίλιαμς, Μοράτα (67’ Ογιαρθάμπαλ).

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι, Κάσια, Ντβάλι, Λοχοσβίλι (63’ Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (41’ λ. τρ. Αλτουνασβίλι), Κοτσορασβίλι (79’ Κβεκβεσκίρι), Τσακβετάντζε (63’ Νταβιτασβίλι), Μικαουτάντζε (79’ Τσιβτσιβάντζε), Κβαρατσχέλια.