Αυτή ήταν Ολλανδία! Με θαυμάσια εμφάνιση την Τρίτη (2/7) ξεπέρασε με 3-0 το εμπόδιο της Ρουμανίας, στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου, παίρνοντας επιβλητικά την πρόκριση για τους “8” του Εuro 2024.

Η ομάδα του Έντουαρντ Ιορντανέσκου, από την πλευρά της, δεν μπόρεσε να προβάλει καμία αντίδραση στο ματς της φάσης των «16» και δίκαια γνώρισε τον αποκλεισμό.

Επόμενος αντίπαλος για τους πρωταθλητές Ευρώπης του 1988 η Αυστρία ή η Τουρκία.

Το α’ ημίχρονο βρήκε την Ολλανδία να έχει την ξεκάθαρη υπεροχή, πιάνοντας αρκετά καλή απόδοση κι ενώ ο Ντούμφρις πραγματικά αλώνιζε από τη δεξιά πλευρά, προκαλώντας διαρκή ρήγματα στη ρουμανική άμυνα.

Το γκολ, πάντως, ήρθε στο 20’ από το δυνατό σουτ του Χάκπο από αριστερά κι ενώ ο Νίτσα δεν αντέδρασε καθόλου καλά στην κλειστή του γωνία.

Οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν κυνήγησαν και το 2-0, αλλά ήταν για λίγο άστοχη η κεφαλιά του Ντε Φράι στο 26’, ενώ στο 44’ ο Σίμονς καθυστέρησε χαρακτηριστικά από το ύψος του πέναλτι να κάνει το πλασέ, που δεν είχε εντέλει τύχη.

Οι Ρουμάνοι είχαν πολλά προβλήματα ανασταλτικά, με τον Στάντσιου στο 14’ να καταγράφει τη μοναδική σημαντική ευκαιρία με ένα καλό σουτ, που ανησύχησε τον Φερμπρούχεν.

Οι «οράνιε» συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο στο β’ ημίχρονο, με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε επιθετικό μονόλογο.

Ο Φαν Ντάικ σημάδεψε με κεφαλιά το αριστερό δοκάρι στο 58’, για να έρθει από τον πάγκο ο Ντόνιελ Μάλεν, βάζοντας τη σφραγίδα του στην αναμέτρηση.

Στο 83’ από κοντά πέτυχε το 2-0 ύστερα από πανέξυπνη ενέργεια του Χάκπο (εξαιρετικός ο άσος της Λίβερπουλ σε όλο το ματς), ενώ στο 90’+3 βρήκε άδεια τη ρουμανική άμυνα σε αντεπίθεση και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Έντουαρντ Ιορντανέσκου): Νίτσα, Ράτιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μόγκος (38’ λ. τρ. Ρακοβίτσαν), Μ. Μάριν (72’ Τσικαλντάου), Μαν, Στάντσιου (88’ Ολάρου), Ρ. Μάριν, Χάτζι (72’ Αλιμπέκ), Ντράγκους (72’ Μιχάιλα).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (69’ Φαν Ντε Φεν), Σχάουτεν (69’ Φέερμαν), Σίμονς, Ρέιντερς, Μπέρχβαϊν (46’ Μάλεν), Ντεπάι (90’+2 Μπλιντ), Χάκπο (84’ Βέγκχορστ).

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr