Στα προημιτελικά του Euro προκρίθηκε η Τουρκία, η οποία επικράτησε 2-0 της Αυστρίας. Στους «8» η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, η οποία στο προηγούμενο παιχνίδι της ημέρας έβγαλε εκτός διοργάνωσης τη Ρουμανία.

Αιφνιδιασμός με Ντεμιράλ

Οι Τούρκοι αιφνιδίασαν τους Αυστριακούς με το καλησπέρα στην αναμέτρηση. Ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκιουλέρ η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά, η άμυνα της Αυστρίας μπερδεύτηκε και ο Ντεμιράλ με προβολή έκανε το 0-1, το οποίο είναι ένα ιστορικό τέρμα. Και αυτό γιατί είναι το γρηγορότερο που έχει επιτευχθεί ποτέ σε νοκ-άουτ φάση του Euro, αφού σημειώθηκε σε 57 δευτερόλεπτα! Η Das Team πάντως προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αύξησε την πίεσή της προς την εστία του Γκιονούκ και έχασε δύο πολύ καλές στιγμές στο 5' και στο 7'. Από εκεί και πέρα όμως το ματς έχασε ρυθμό και δεν είδαμε κάτι αξιόλογο, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ντιμιράλ στο 25' που έφυγε άουτ.

Στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, με την Αυστρία να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε. Οι Αυστριακοί έχασαν απανωτές ευκαιρίες και από καθαρή ατυχία δεν ισοφάρισαν. Στο 47' το πλασέ του Γκρέγκοριτς έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε κεφαλιά του ίδιου παίκητ τρία λεπτά αργότερα. Στο 51' χάθηκε άλλη μια σημαντική στιγμή, όταν ο Ποσχ έβγαλε φοβερή μπαλιά τρύπα, για τον Αρναούτοβιτς που βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκιουνόκ, αλλά ο Τούρκος τερματοφύλακας έβαλε στοπ με το σώμα. Στο 53' ο Λάιμερ τα έκανε όλα, αλλά στο τέλος σούταρε κακήν κακώς άουτ.

Ξαναχτύπησε ο Ντεμιράλ – Μείωσε ο Γκρέγκοριτς

Εκεί όμως που η Αυστρία πίεζε σκληρά για την ισοφάριση, χάνοντας απίστευτες φάσεις, είδαμε να επιβεβαιώνεται ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Στο 60', ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντεμιράλ πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και πήρε την κεφαλιά ανάμεσα σε δύο στόπερ, γράφοντας το 0-2. Οι Αυστριακοί πάντως δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να πιέζουν.

Η προσπάθειά τους ανταμείφθηκε στο 67', όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ποσχ πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι,η μπάλα στρώθηκε στο δεύτερο στον Γκρέγκοριτς που από κοντά μείωσε σε 1-2. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα οι Αυστριακοί βρέθηκαν μιαν ανάσα από την ισοφάρισημ όταν ο Μπάουμγκάρντνερ βρήκε τον Γκρέγκοριτς στην πλάτη της άμυνας, η κεφαλιά που επιχείρησε όμως ήταν αδύναμη και έτσι μπλόκαρε ο Γκιουνόκ.

Το ματς είχε πάρει άλλη τροπή, με την Αυστρία να σφυροκοπεί την Τουρκία. Στο 84' οι Αυστριακοί έχασαν νέα τεράστια ευκαιρία, με τον Ποσχ να κάνει τη σέντρα τον Γκιουνόκ να κάνει κακή έξοδο και να βρίσκει αέρα, αλλά η κεφαλιά του Γκρέγκοριτς έφυγε άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Γιλμάζ βγήκε τετ α τετ με τον Πεντς, ο οποίος απέκρουσε, την επέμβαση του αγώνα όμως έκανε ο Γκιουνόκ, ο οποίος πέταξε στην κυριολεξία και κράτησε το 2-1 σε κεφαλιά του Μπάουμγκαρντνερ. Έτσι η Τουρκία διατήρησε το προβάδισμά της και πέρασε στα προημιτελικά.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr