Το θέμα των ημερών στο Euro σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης και δη τον χαιρετισμό του Μερίχ Ντεμιράλ μετά την πρόκριση της Τουρκίας επί της Αυστρίας στα προημιτελικά. Όπως θυμάστε ο σκόρερ των δύο τερμάτων που έδωσαν τη νίκη με 2-1 στους Τούρκους αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης χαιρέτησε με το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής ρωτήθηκε για τον εν λόγω πανηγυρισμό και όχι μόνο δεν έδειξε μετανιωμένος, αλλά δήλωσε και ιδιαίτερα υπερήφανος που το έκανε.

«Είχα στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη γιορτή, κάτι που συνδέεται με την τουρκική μου ταυτότητα. Είμαι απίστευτα περήφανος που είμαι Τούρκος και ένιωσα αυτή την περηφάνια βαθιά μετά το γκολ. Ήθελα να το εκφράσω αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα. Οι οπαδοί μας είναι περήφανοι για εμάς. Τους είδα να κάνουν τη χειρονομία στην κερκίδα και με έκανε να θέλω να το κάνω ακόμα περισσότερο. Είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε.

Για το θέμα η UEFA ξεκίνησε έρευνα, ενώ έγινε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, η οποία αναγνωρίζει τους Γκρίζους Λύκους ως τρομοκρατική οργάνωση, όπως και για την Αυστρία...

Το περιστατικό σχολίασε στο κανάλι του στο Youtube ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος θυμήθηκε ένα πρόσφατο δημοσίευμα της Deutsche Welle με τίτλο «Οι Γκρίζοι Λύκοι παίζουν μπάλα στη Γερμανία». Ο στρατηγικός αναλυτής εξήγησε ποια είναι η συγκεκριμένη οργάνωση, πολιτικός φορέας της οποίας είναι το εθνικιστικό κόμμα MHP του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το οποίο συγκυβερνά με το AKP του Ερντογάν την Τουρκία.

«Διώξτε τους Τούρκους από το ποδόσφαιρο! Ό,τι ήταν οι ναζί είναι οι Τούρκοι τώρα... Φέρνουν τον βρώμικο φασισμό τους μέσα στην Ευρώπη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σάββας Καλεντερίδης.

Δείτε την παρέμβασή του:

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr