Και τώρα πάει να το σηκώσει! Η Αγγλία κέρδισε 2-1 την Ολλανδία το βράδυ της Τετάρτης (10/7) στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» του Ντόρτμουντ και προκρίθηκε στον τελικό του Εuro 2024, περιμένοντας την Ισπανία την Κυριακή (14/7) στο Βερολίνο.

Σε δεύτερο σερί Εuro, λοιπόν, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά και το τρόπαιο θα… γυρίσει σπίτι, σε ένα ματς που ήταν πολύ καλή στο α’ ημίχρονο, πολύ μέτρια στην επανάληψη, αλλά ο Όλι Γουότκινς στο 90’ αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή και… σκότωσε τους «οράνιε» στο δεύτερο ημιτελικό του τουρνουά.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε ο αγώνας, καθώς στο 7’ ο Σίμονς έδωσε γρήγορο προβάδισμα στην Ολλανδία με φοβερό σουτ εκτός περιοχής και με τον Πίκφορντ να μην μπορεί να αντιδράσει.

Οι Άγγλοι, ωστόσο, δεν πτοήθηκαν, αντιλήφθηκαν ότι η αντίπαλός τους είχε πολλά κενά στα μετόπισθεν, με τον Κέιν να απειλεί στο 13’ και στο επόμενο λεπτό να κερδίζει πέναλτι -έστω και με τη συνδρομή του VAR- από τον Ντούμφρις.

Στο 18’, εντέλει, ο φορ της Μπάγερν με υποδειγματική εκτέλεση έγραψε το 1-1 από την άσπρη βούλα και οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ προσπάθησαν να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά στο 23’ ο Ντούμφρις πάνω στη γραμμή απέτρεψε το 1-2 στο κοντινό πλασέ του Φόντεν.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν στάθηκε άτυχη, καθώς ο Ντούμφρις με δυνατή κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, όμως και τα «τρία λιοντάρια» είχαν δοκάρι δύο λεπτά αργότερα ύστερα από το υπέροχο φαλτσαριστό σουτ του Φόντεν, ενώ στο 35’ ο Μέμφις Ντεπάι έφυγε πρόωρα από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού, για να τον αντικαταστήσει ο Φέερμαν.

Ο Φόντεν δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Φερμπρούχεν και στο 39’, με τον ρυθμό να είναι εξαιρετικός και τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ο Κούμαν έριξε στο ματς και τον Βέγκχορστ αντί του Μάλεν με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με την Ολλανδία να… σουλουπώνεται αμυντικά και ο ρυθμός έπεσε αισθητά.

Στο 65’ ο Φαν Ντάικ είχε μια καλή ευκαιρία υποχρεώνοντας σε δύσκολη απόκρουση τον Πίκφορντ κι ενώ η Αγγλία είχε επιστρέψει στο… βαρετό ποδόσφαιρο που είχε παίξει στα προηγούμενα παιχνίδια της στο τουρνουά.

Στο 79’ ο Σάκα σκόραρε, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του Γουόκερ, για να «χτυπήσει» ο Γουότκινς στο 90’ και να στείλει τους Άγγλους ξανά στον τελικό.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντούμφρις (90'+3 Zίρκζεε), Άκε, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Σχάουτεν, Σίμονς (90'+3 Μπρόμπεϊ), Ρέιντερς, Μάλεν (46’ Βέγκχορστ), Χάκπο, Ντεπάι (35’ λ. τρ. Φέερμαν).

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεχί, Τρίπιερ (46’ Σο), Ράις, Μέινου (90'+2 Γκάλαχερ), Σάκα (90'+2 Κόνσα), Φόντεν (80’ Πάλμερ), Μπέλιγχαμ, Κέιν (80’ Γουότκινς).