Η «Marca» αποκάλυψε ένα από τα μυστικά του όπως το αγαπημένο του πιάτο, το ρύζι με σάλτσα φυστικιού.

Ο Λαμίν Γιαμάλ έχει πει σε διάφορες συνεντεύξεις του ότι αυτό το τυπικό πιάτο από την Ισημερινή Γουινέα (χώρα καταγωγής της μητέρας του) είναι το αγαπημένο του. Μαγειρεμένο από τη μητέρα του και σερβιρισμένο πριν από αγώνες, ήταν ένας τρόπος να πάρει δύναμη, αλλά ποιες είναι οι ιδιότητες αυτών των φαγητών που δίνουν στον Ισπανό άσο τόση ενέργεια...

Το ρύζι, το βασικό συστατικό αυτού του πιάτου, είναι γνωστό ως ένα από τα βασικά τρόφιμα στη διατροφή κάθε αθλητή, μαζί με άλλα όπως ζυμαρικά, αυγά ή λαχανικά. Συγκεκριμένα, το ρύζι είναι ευέλικτο για να συνδυαστεί με άλλα φαγητά και μπορεί να του δοθούν διαφορετικές γεύσεις, δίνοντας συνοχή στο πιάτο.

Όσον αφορά τις ιδιότητες αυτού του τροφίμου, διαπιστώνουμε ότι είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας λόγω της παρουσίας υδατανθράκων σε αυτό σε υψηλό ποσοστό, ένας από τους οποίους είναι το άμυλο. που απορροφάται αργά και έτσι παρέχει στον οργανισμό ενέργεια σταδιακά. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, όπως μαγνήσιο, βιταμίνη Β1, Β3, Β5 και Β6, καθώς και φολικό οξύ, μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, παρόλο που δεν είναι η τροφή που έχει την περισσότερη πρωτεΐνη, είναι εύκολα εύπεπτη. που για έναν αθλητή είναι απαραίτητο. Όσο για τα οφέλη αυτής της τροφής, πέρα ​​από τα θρεπτικά συστατικά, είναι ένας εξαιρετικός ρυθμιστής της εντερικής διέλευσης, είναι καλό για την καρδιά καθώς βοηθά στη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης και στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι σύμμαχος στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. μεταξύ πολλών άλλων.