Ολυμπιακός: Ό,τι και να γράψει κανείς για την εμφάνιση και τη νίκη και την εμφάνιση των Ερυθρόλευκων στην έδρα της Άστον Βιλα είναι λίγο. Βγαλμένοι από τα… όνειρα του κόσμου τους οι Πειραιώτες, ακολουθώντας το πλάνο του Μεντιλίμπαρ που… διέλυσε στη μάχη των πάγκων τον Έμερι, κατάφεραν έβαλαν τέσσερα γκολ στην έδρα της αγγλικής ομάδας και παράλληλα βρίσκονται στη… Δεκελείας για τον τελικό του Conference League στην OPAP Arena. Κι αν πολλοί περίμεναν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, να μπουν στον πρώτο ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης της ιστορίας τους και κόντρα στο φαβορί για το Κύπελλο αγχωμένοι, μόνο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ο Μεντιλίμπαρ κατάφερε να κάνει τον Έμερι να δει… εφιάλτες με το ξεκίνημα, μιας και η απόφαση για πίεση ψηλά σόκαρε τους Άγγλους, που δεν περίμεναν κάτι τέτοιο, με τους Ερυθρόλευκους όσο περνούσε η ώρα να ελέγχουν το παιχνίδι, ενώ τα γκολ του Ελ Κααμπί ήρθαν σαν αποτέλεσμα της εμφάνισης που είχαν μέχρι στιγμής. Παράλληλα η απόφαση του Βάσκου για τριάδα στο κέντρο και χρησιμοποίηση του Ιμπόρα, όχι μόνο δεν τον… εξέθεσε όπως πολλοί περίμεναν, αλλά έδωσαν ακόμα έναν παίκτη να αμύνεται, κάτι που έδωσε μεγάλες βοήθειες όταν η αγγλική ομάδα ανέβαζε περισσότερους ποδοσφαιριστές, ενώ παράλληλα Τσικίνιο, Έσε για ακόμα ένα βράδυ ήταν άψογοι.

Την ίδιας στιγμή ο Ποντένσε πάτησε Αγγλία και θυμήθηκε τα όσα έκανε στην αρχή της παρουσίας του στο Νησί, με τη φανέλα της Γούλβς. Ο Πορτογάλος, μετά από μερικές μέτριες εμφανίσεις επέστρεψε στα υψηλά του στάνταρ, όντας ο παίκτης που δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους στην άμυνα της Βίλα, κάτι που έφερε τους Άγγλους ποδοσφαιριστές να τον παίξουν από σκληρά μέχρι… αντιαθλητικά, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον σταματήσουν. Μάλιστα ο Ποντένσε για ακόμα μια φορά έδειξε πόσο πολύ παίκτης ψυχολογίας είναι, αφού πλέον νιώθει την εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ και ο ίδιος «απαντάει» στο γήπεδο και ιδιαίτερα στα παιχνίδια που… καίνε.

Φυσικά εκτός κουβέντας δεν μπορεί να μείνει και ο Γιουσέφ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός μπορεί να είχε να βρει δίχτυα πέντε παιχνίδια και συγκεκριμένα από το ματς στις 7 Απριλίου με την Λαμία, όμως πήρε το… όπλο του την κατάλληλη στιγμή. Ο Ελ Κααμπί κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ ακόμα και τη… μισή φάση που θα μπορούσε να δημιουργηθεί στο ματς, κάτι που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός όσο τίποτα στο Μπέρμιγχαμ. Πλέον ο Μαροκινός έχει φτάσει στα 28 γκολ σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις βάζοντας… φρένο στις κουβέντες πως οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται… killer για την επίθεσή τους, μιας και δύσκολα άλλος επιθετικός θα είχε τέτοια νούμερα την πρώτη του σεζόν σε ομάδα.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από τον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό και μάλιστα με τρόπο που κάνει σχεδόν τους πάντες να πιστεύουν πως πρόκριση δεν χάνεται και μάλιστα σε ένα Καραϊσκάκης που θα… «φλέγεται» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το σίγουρο είναι πως αυτό δεν το κάνει απλά το σκορ του πρώτου αγώνα και το προβάδισμα των δύο γκολ, αλλά η εμφατική εμφάνιση των Πειραιωτών στην Αγγλία και το πλάνο του Μεντιλίμπαρ. Το σίγουρο είναι πως η Βίλα θα εμφανιστεί τελείως διαφορετική στο Φάληρο και οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, μιας και λάθη οι Άγγλοι δεν θα συγχωρέσουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό το ξέρει καλά ο Βάσκος τεχνικός και από τη στιγμή που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο τελικός είναι όλο και πιο κοντά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει στάτους ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ! Killer Κααμπί, μεγάλος Ρέτσος