Ματίας Αλμέιδα: Μεγάλο προβληματισμό σκόρπισε η εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στην Ίντερ Ντ' Εσκάλδες, κάτι που φάνηκε και στα όσα είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Αργεντίνος τεχνικός της Ένωσης, που παράλληλα μίλησε και για τον Λιβάι Γκαρσία και Ρόμπερτ Λιούμπισιτς.

Για το κατά πόσο τον προβληματίζουν τα λάθη της ΑΕΚ μετά το 4-0: «Εμείς παίξαμε 60 λεπτά όπως έπρεπε να το κάνουμε και έπειτα κάναμε λάθη στον χειρισμό του παιχνιδιού. Όλο αυτό έκανε να επαναληφθεί αυτό που έγινε την περσινή χρονιά στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως είμαστε στο ίδιο σημείο. Βασικά λάθη, ακόμα και σε πλάγια λάθη. Τώρα ξεκινάμε. Μένει μια περίεργη γεύση αλλά προφανώς από τα λάθη πρέπει να μάθουμε. Φαίνεται πως ακόμα δεν έχουμε μάθει.

Είναι λάθη που τα έχουμε συζητήσει και πλέον είναι συγκεκριμένα. Όταν μίλησα για ανταγωνισμό φυσικά όλοι μπορούν να κάνουν λάθη κι εγώ, όπως όλοι οι άνθρωποι. Δεν αναφέρομαι στο λάθος στο τέλος της φάσης αλλά στην αρχή. Μπορεί να είναι στην πίεση, να μην μπορούμε να καταλάβουμε πως παίζει η ομάδα ή να μην καταλαβαίνουμε τον προπονητή. Σε αυτό το κομμάτι θα φταίω εγώ».

Για το γεγονός πως ο Λιβάι Γκαρσία έχει χάσει αρκετά πέναλτι και για τον επαναλαμβανόμενο τρόπο εκτέλεσης: «Αν είχα ένα τηλεχειριστήριο και μπορούσα να χειριστώ το μυαλό ενός ποδοσφαιριστή ίσως θα μπορούσα να αλλάξω πλευρά. Ο Λιβάι προσπάθησε να τη σουτάρει ψηλά αλλά ο τερματοφύλακας έπεσε στη σωστή γωνία. Είμαι εδώ να δείξω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές. Δεν είμαι εδώ να κριτικάρω τον Λιβάι. Έκανε καλές κινήσεις, έβαλε ένα γκολ και έδωσε μια ασίστ».

Για το αν υπολογίζει τον Λιούμπιτσιτς ως αριστερό μπακ: «Όχι. Ήταν μια αλλαγή για να βάλω πιο επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Είναι μια θέση που την ξέρει. Παίζει καλά σε αυτή τη θέση που χρησιμοποιήθηκε σήμερα και λίγο πιο πίσω. Πήγε αριστερά για να παίξει στη θέση του ο Μάνταλος. Θέλαμε να κάνουμε περισσότερες επιθέσεις για να βάλουμε περισσότερα γκολ».

Για το αν θα ενισχυθεί η ΑΕΚ στο κέντρο της άμυνας: «Όχι. Είμαστε καλά. Έχουμε μεγάλο ρόστερ. Ξέρω πως έγιναν λάθη. Τα νέα παιδιά θέλουν χρόνο. Αυτή τη στιγμή έχω τέσσερα στόπερ. Δε θέλουμε να φέρουμε κάποιον απλά για να τον φέρουμε», είπε ο Ματίας Αλμέιδα.