Οι νέες δηλώσεις του Μάριο Βιγιαρεάλ, του μάνατζερ του Ορμπελίν Πινέδα, το πρωί της Παρασκευής δεν κάθισαν καλά στα αφτιά των οπαδών της ΑΕΚ. Γιατί για μια ακόμα φορά ο εκπρόσωπος του Μεξικανού ποδοσφαιριστή βάζει φυτιλιές και προκαλεί οργή στον κόσμο της Ένωσης, ο οποίος όπως ο φίλος κάθε ομάδας, ανεξαρτήτου απόχρωσης, δεν αρέσκεται σε τέτοιου είδους συμπεριφορές που παραπέμπουν σε αχαριστία.

Η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού ήταν ξεκάθαρη, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ενδιαφέρον της Μοντερέι και η εκπροσώπηση του Πινέδα είχε εκφωνήσει εμπρηστικές τοποθετήσεις, ότι δεν πρόκειται να μπει σε μανατζερίστικα παιχνίδια. Γιατί οι αρχικές προτάσεις της μεξικανικής ομάδας ήταν πολύ κατώτερες του ποσού που δαπάνησε η ΑΕΚ για να τον κάνει δικό της, δηλαδή 6,5 εκατ.Ευρώ.

Ο Πινέδα που εξασφάλισε επιπλέον άδεια, για να ξεκουραστεί καθώς έπαιζε συνεχώς στα κόκκινα, επέστρεψε με όρεξη στην Ελλάδα και το θέμα φαινόταν να ολοκληρώνεται με αίσιο τέλος, αφού σύμφωνα με ρεπορτάζ, η Ένωση φερόταν έτοιμη να τον κρατήσει, επεκτείνοντάς του το συμβόλαιο, με αναπροσαρμογή συμβολαίου και ρήτρα εξαγοράς. Μετά το πρώτο παιχνίδι με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες στη Νέα Φιλαδέλφεια, βγήκε στο προσκήνιο νέο μπάσιμο της Μοντερέι, η οποία επέστρεψε με μεγαλύτερες προσφορές που έφταναν τα 8 και 9 εκατ.Ευρώ. Ο Μάριος Ηλιόπουλος όμως ξεκαθάρισε πως ο παίκτης δεν πωλείται!

Οι νέες τοποθετήσεις του μάνατζερ του Πινέδα ταράζουν την ηρεμία που επήλθε με την πρόκριση της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League. Τί άλλαξε και μετά από τη σιγή ασυρμάτων μερικών ημερών έχουμε νέο επεισόδιο στο σίριαλ; Αυτό μόνο η πλευρά του Μεξικανού το γνωρίζει, αν και κάπου μπορεί να πάει το μυαλό συνειρμικά και συγκεκριμένα σε μια εξέλιξη, ξεχωριστής περίπτωσης, που μαθεύτηκε, πριν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της.

Το πρόβλημα είναι, ότι με τη στάση της πλευράς Πινέδα, βράζει ο κόσμος της ΑΕΚ. Τα σχόλια που υπάρχουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τον τελευταίο καιρό για τον παίκτη είναι άκρως αρνητικά. Προσοχή, δεν είναι απαξιωτικά, ούτε προσβλητικά, ούτε απειλητικά, όπως καταγγέλλει ο μάναντζερ του Μεξικανού! Οι Ενωσίτες αναγνωρίζουν την αξία του ως ποδοσφαιριστή. Στέκονται όμως στον χαρακτήρα του. Είναι σαν να λέει στον κόσμο, ότι νιώθει φυλακισμένος και αλυσοδεμένος σε μια ομάδα που δεν θέλει να παίξει.

Ο μάνατζέρ του λέει, ότι έκανε τεράστιο αγώνα για να έρθει στην Ένωση. Γιατί η ελληνική ομάδα δεν έδωσε εξίσου μεγάλη μάχη για να τον φέρει στην Ελλάδα και να τον αποκτήσει μετά από έναν χρόνο; Ο Πινέδα αποτελεί την κορυφαία αγορά στην ιστορία της ομάδας. Και γιατί έβαλε στην εξίσωση τη Νόττιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη; Λέει δηλαδή στον κόσμο της ΑΕΚ, ότι θα μπορούσε να πάει στον Ολυμπιακό, με τον τρόπο που πιάνουν... λιμάνι, τόσοι άλλοι παίκτες που παίρνουν μεταγραφή στη συγκεκριμένη αγγλική ομάδα,

Ο μάνατζερ παραδέχεται επίσης, ότι όλος ο θόρυβος γίνεται για τα λεφτά. «Είναι αλήθεια πως σε μια ενδεχόμενη επιστροφή στο Μεξικό, θα κερδίσει πολλά περισσότερα χρήματα από την Ελλάδα, επειδή αυτή είναι η μεξικανική αγορά», αναφέρει. Φυσικά δεν είναι παράλογο, αφού μιλάμε για επαγγελματίες. Αλλά το να κάνει επίκληση στο συναίσθημα, με το να λέει, ότι ο Πινέδα ήρθε στην ΑΕΚ με λιγότερα χρήματα, ενώ είχε μεγαλύτερες προσφορές ακούγεται αστείο και υποτιμά τη νοημοσύνη του πελάτη του. Στην ΑΕΚ πήρε ξανά ώθηση η καριέρα του. Η αγοραστική του αξία αυξήθηκε κατά 3 εκατ.Ευρώ από το καλοκαίρι του 2022 που ήταν στη Θέλτα. Στην Ένωση ήρθε γιατί υπήρχε ο παράγοντας Αλμέιδα, τον οποίο ο μάνατζερ εκθέτει με τις δηλώσεις του.

Ο Βιγιαρεάλ επαναλαμβάνει, ότι ο Πινέδα θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, ενώ ο Αργεντινός τεχνικός σε συνέντευξή του είχε πει, ότι ο παίκτης δεν είχε πει ποτέ πως θέλει να φύγει... Σας παραπέμπουμε στις δηλώσεις αμφότερων των πλευρών στην ετικέτα ΑΕΚ, για να το διασταυρώσετε...

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η πλευρά του Πινέδα προσπαθεί να ρίξει την τιμή πώλησης του παίκτη στη Μοντερέι. Γιατί αναφέρεται σε τρελά ποσά (προφανώς η ΑΕΚ τον κοστολογεί περισσότερο) και αναρωτιέται «Ποιος είναι αυτός που καθορίζει τις τιμές των μεταγραφών;», για να απαντήσει μόνος του, ότι η αγορά καθορίζει τις τιμές, δηλαδή εκείνος και οι συνάδελφοί του που κινούν τα νήματα...

Με αυτές τις δηλώσεις πάντως περισσότερο μπλέκεται η κατάσταση. Ρίξτε μια ματιά στα σχόλια οπαδών στα Social Media. Κάποιοι ΑΕΚτζήδες τελειώνουν τον Πινέδα, λόγω της στάσης του. Και αν είσαι προπονητής, τί κάνεις στη συγκεκριμένη περίπτωση; Βάζεις τον Πινέδα να παίξει, με κίνδυνο να δεχτεί αποδοκιμασίες;