ΣΙΝΤΙΜΠΕ/ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Τελικά η Τουλούζ πήρε δεξί μπακ από την... Super League κι ας μην ήταν η πρώτη της επιλογή. Ανακοίνωσε τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, τον... αναπληρωματικό του Ρότα, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Ένωση. Μάλιστα σχεδόν με το... μισ.ο συμβόλαιο που είχε στην Ελλάδα!! Η προτεραιότητα πάντως του γαλλικού κλαμπ για την θέση του δεξιού μπακ δεν ήταν ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ αλλά Έλληνας από ομάδα της Big 4! Συγκεκριμένα ο Γιώργος Βαγιαννίδης! Η Τουλούζ από τον... Απρίλιο είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της και "κυνήγησε" την περίπτωσή του!! Μίλησε με την πλευρά του "Βάγια", έκανε την προσφορά της στον ίδιο αλλά και πρόταση στον Παναθηναϊκό, δεν... έβλεπε όμως, φως είναι και στον αέρα για τις γαλλικές ομάδες τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και κάπως έτσι η Τουλούζ στραφηκε στις εναλλακτικές λύσεις που είχε. Και τον Βαγιαννίδη να γίνεται... Σιντιμπέ τον Αύγουστο , για την Τουλούζ!! Χαίρετε...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Το σήριαλ με την επόμενη ομάδα του μπορεί να κράτησε σχεδόν 5 μήνες και να μην είχε happy end για καμία από αυτές του ελληνικού Big 4 (όλες τον ήθελαν, όλες τον προσέγγισαν) αλλά  στην περίπτωση της Άουγκσμπουργκ, η οποία τελικά  τον έκανε δικό της, επιβεβαιώθηκαν αυτά που λέμε.... "ο επιμένων νικά", "μετράει και ο τρόπος προσέγγισης". Τι εννοώ; Η γερμανική ομάδα είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της από τον Φεβρουάριο, σταθερά παρακολουθούσε την εξέλιξή του, παρότι γνώριζε πώς δεν αποτελούσε την πρώτη ή την δεύτερη επιλογή του Γιαννούλη ποτέ δεν εγκατέλειψε την υπόθεση του, αντιθέτως τον είχε ενημερώσει πως θα τον περίμενε όσο χρειαζόταν ακόμη και μέχρι τον... Αύγουστο! Δεν χρειάστηκε βέβαια να εμφανιστούν οι ... κολιοί αφού στο κατάλληλο τάιμινγκ, έδρασε με αποφασιστικότητα!! Όταν  δηλαδή στο πρώτο 10ημερο του Ιουλίου "χάλασε" το deal του διεθνή Έλληνα αριστερού μπακ με ξένη ομάδα (σταθερά... τσαμπιονλιγκάτη), τότε που ο παίκτης για πρώτη φορά... κλονίστηκε (και σκεφτόταν με βαριά καρδιά τον ποδοσφαιρικό επαναπατρισμό του)ενώ η ΑΕΚ επέστρεψε στο παιχνίδι καταθέτοντας ομολογουμένως μια απίστευτη προσφορά, η Άουγκσμπουργκ "κτύπησε"  με πολύ  βελτιωμένη τελική πρόταση, με την οποία του έδειξε πόσο τον ήθελε : 1.000.000 ευρώ net τον χρόνο, για 4 χρόνια και όρο σε περίπτωση υποβιβασμού της μένει αυτομάτως ελεύθερος. 

Η πάσα αλήθεια είναι πως :α) ο Γιαννούλης εξαρχής δεν ήθελε να γυρίσει και να παίξει στην Super League, β) είχε πάνω από 20  επίσημες προτάσεις αλλά όσο περνούσε ο καιρός έκλειναν... πόρτες, γ) το κλαμπ που βρέθηκε πιο κοντά από όλα τα άλλα να υπογράψει τον Γιαννούλη ήταν η Μπενφίκα (μαζί με Παυλίδη) και δ) η ελληνική ομάδα που τον ήθελε περισσότερο και τον κυνήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν η ΑΕΚ. 

Όπως κυκλοφορεί στην ελληνική πιάτσα agents ξεκίνησε τον Μάρτιο με την πρώτη της προσφορά (επί Μελισσανίδη) να είναι 650.000 net τον χρόνο και έφτασε τον Ιούλιο (επί Ηλιόπουλου) να του προσφέρει μυθικό συμβόλαιο (1.700.000 ευρώ ετησίως, υπολογίζοντας και το "σπασμένο" ανά χρόνο signing bonus που του έδινε).