Για την υποχρέωση της ομάδας όχι απλά να προκριθεί την Πέμπτη αλλά να μπει στη League Phase του Conference γράφει στο aek365.com ο Άκης Γεωργίου.

Η ΑΕΚ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θέση 162 του club ranking. Τέσσερις θέσεις πιο κάτω από την Ίντερ Ντ’ Εσκάλντες από την Ανδόρα (!!!) την οποία η «Ένωση» αντιμετώπισε στον προηγούμενο γύρο του Conference. H ιστορία με το club ranking της UEFA έχει δύο άξονες, τους πρακτικούς και το πρεστίζ. Οι πρακτικοί έχουν να κάνουν με τη δυσκολία στις κληρώσεις και με τις… προσευχές να γίνει μια καραμπόλα όπως φέτος προκειμένου να βρεθεί η ΑΕΚ στους ισχυρούς. Το πρεστίζ γιατί η παρουσία του ονόματος ΑΕΚ στο 162 του ranking και ο κίνδυνος να βρεθεί ακόμα και κάτω από τη θέση 200 σε περίπτωση αποκλεισμού, κάθε άλλο παρά τιμά τον σύλλογο. Και προφανώς δεν αντιπροσωπεύει τη δυναμική που έχει αυτή την περίοδο η ΑΕΚ. Τα περί δυναμικής, όμως, τα λέμε εμείς. Αν δεν καταστεί σαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω του καθρέφτη που λέγεται ranking ποια ακριβώς είναι η δυναμική της ΑΕΚ, τότε απλώς να ‘χαμε να λέγαμε.

Στο ποδόσφαιρο πρέπει συνέχεια να αποδεικνύεις και να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Δεν αρκεί μόνο να πιστεύεις ότι είσαι κάτι, πρέπει αυτό που είσαι να το καταθέτεις στο τερέν και να έχεις την ικανότητα και την εξυπνάδα να μετουσιώνεις αυτό που είσαι σε αποτελέσματα.

Η Ευρώπη επιβραβεύει αποτελέσματα και συνέπεια

Η ΑΕΚ προέρχεται από μια σεζόν που -σε επίπεδο εμφάνισης- όντως έκανε στην Ευρώπη πράγματα τα οποία άρεσαν. Οι δυο εμφανίσεις με την Μπράιτον, ας πούμε, ακόμα και στο ματς που έχασε μέσα στη Φιλαδέλφεια, ήταν φανταστική. Η Ευρώπη, όμως, δεν επιβραβεύει εντυπώσεις. Επιβραβεύει μόνο τα αποτελέσματα και τη συνέπεια. Γιατί αν αυτό που έχουμε να επιδείξουμε ως ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη είναι μια σεζόν με πολύ καλές εντυπώσεις αλλά με μέτρια αποτελέσματα και μερικούς μήνες μετά η ομάδα χάνει από ομάδες όπως η δευτεραθλήτρια Αρμενίας Νόα, τότε δεν κάνουμε τίποτα.

Έχει πολλά «πρέπει» και κανένα κανονάκι «δεν πειράζει»

Η ΑΕΚ είναι σε ένα timing που έχει πολλά «πρέπει» και κανένα «δεν πειράζει, μπράβο για την προσπάθεια» στην Ευρώπη. Βρισκόμαστε σε ένα timing που ακόμα κι αν η τύχη δεν τα έφερνε ευνοϊκά, ακόμα κι αν ήταν στους ανίσχυρους στα play-off και κληρωνόταν με την Τσέλσι ή την Μπέτις, πάλι θα είχε πρέπει και θα έπρεπε να κάνει την υπέρβαση για να προκριθεί για τον απλούστατο λόγο ότι η ευρωπαϊκή της κατάταξη δεν ευνοεί κανένα «δεν πειράζει», για κανέναν και για τίποτα. Θα πει κανείς «ναι, ωραία το λες αλλά πόσο εύκολο θα ήταν να προκριθεί απέναντι σε ένα τέτοιο μέγεθος»; Η απάντηση είναι απλή: Όσο εύκολο ήταν για τη Νόα με συμβόλαια μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ να νικήσει την ΑΕΚ των εκατομμυρίων με δυο γκολ διαφορά σε ένα ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Όλοι δίπλα σε αυτούς που έχουν την υποχρέωση να βάλουν την ΑΕΚ στο Conference

Επειδή λοιπόν τα «πρέπει» είναι τόσα πολλά και καθοριστικά για την ΑΕΚ του σήμερα, ας μαζέψουμε όλοι το μυαλό μας, την ωριμότητά μας (όση έχουμε) και ας είμαστε όσο πιο υποστηρικτικοί γίνεται απέναντι σε όλους αυτούς που έχουν την υποχρέωση αρχής γενομένης από την Πέμπτη να βάλουν την ομάδα στο League Phase του Conference. Καλή επιτυχία από καρδιάς σε ένα όχι απλό εγχείρημα γιατί όπως έγιναν τα πράγματα δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο λάθους.