Μάχη ζωής και θανάτου θα δώσει η ΑΕΚ την Πέμπτη, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο επαναληπτικό παιχνίδι με τη Νόα, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League. Τα καμπανάκια για την Ένωση είχαν ηχήσει από το πρώτο παιχνίδι, στην Ευρώπη, εναντίον της Ίντερ Ντ'Εσκάλδες. Κατάφερε όμως να περάσει εύκολα στην Ανδόρρα και να προχωρήσει στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Η εικόνα της Ένωσης και η ήττα με 3-1 στην Αρμενία ξύπνησαν τους εφιάλτες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Ο Μάριος Ηλιόπουλος ανέβηκε τις προηγούμενες ημέρες στα Σπάτα και έβαλε γκάζια σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο.

«Κύριοι, η ΑΕΚ έχει βαριά φανέλα. Αυτό που παρουσιάσατε στην Αρμενία δεν ήταν ΑΕΚ. Δε σεβαστήκατε και δεν προστατέψατε τη φανέλα σας. Παίζατε λες και είχατε πάρει χάπια ύπνου! Ήταν ντροπή για την ΑΕΚ και τον κόσμο της αυτή η εικόνα κι αυτό το αποτέλεσμα! Ήσασταν ένα σύνολο χωρίς ταυτότητα, χωρίς προσωπικότητα. Ήσασταν ασύνδετοι κι αδιάφοροι κι αυτό είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό», τους είπε.

«Έτσι όπως παίζατε θα χάνατε και από τις τελευταίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ενώ είστε γεννημένοι πρωταθλητές, μόνο ως τέτοιοι δεν παίξατε. Γι΄ αυτό το λόγο σας επιβάλλω πρόστιμο και το ύψος του θα σας ανακοινωθεί σύντομα! Στο όνομα της ΑΕΚ. το δεύτερο γράμμα είναι το Ε, που σημαίνει Ένωση. Μόνο μέσω αυτού θα κάνουμε επιτυχίες και θα κατακτούμε τίτλους», συνέχισε.

Και πρόσθεσε: «Η ΑΕΚ έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο. Εγώ ονειρεύομαι μεγάλα πράγματα. Έχω μάθει στην προσωπική και επαγγελματική ζωή μου να ζω σαν πρωταθλητής! Βάζω τον πήχη όσο πιο ψηλά μπορώ και προσπαθώ να τον ξεπεράσω. Δώστε τα όλα στο γήπεδο και δείξτε σε όλους ότι είστε πρωταθλητές! Θέλω να βλέπω από εσάς να έχετε αγάπη μεταξύ σας, πείσμα, επιμονή, να δείχνετε ενδιαφέρον για την ομάδα και τον συμπαίκτη σας! Πάμε μπροστά! Αυτή η ντροπή πρέπει να αποτελέσει το σκαλοπάτι για την επόμενη μέρα. Μαέστρος της ορχήστρας είναι ο Ματίας».

Στο στρατόπεδο της Ένωσης πάντως έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης, ενόψει της ρεβάνς της Πέμπτης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γιατί αποκλεισμός ισούται όχι μόνο με οικονομική καταστροφική, αλλά και αγωνιστική, γιατί η Ένωση ίσως κληθεί να αποδυναμώσει το ρόστερ της με κάποια πώληση, για να γλιτώσει τη χασούρα.

«Πώρωση! Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό όλων στην ΑΕΚ. Έχουν αντιληφθεί άπαντες τη σοβαρότητα της περίστασης και δεν... συζητάνε τίποτα άλλο πέραν της ανατροπής και της πρόκρισης», αναφέρει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Ώρα των Σπορ».

Το βράδυ της Πέμπτης θα δούμε, αν όντως οι παίκτες έχουν λάβει το μήνυμα...