Άσχημα είναι τα νέα για τον Λιβάι Γκαρσία όσον αφορά τη συμμετοχή του στον αγώνα με τη Νόα, στη ρεβάνς του 3-1, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο παρουσίασε πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες και ήταν εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς της Πέμπτης 15 Αυγούστου 2024. Ο 26χρονος φορ είχε νιώσει ενοχλήσεις στην προπόνηση της Κυριακής και έκανε θεραπεία. Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό, ωστόσο επειδή το ιστορικό του είναι βεβαρημένο και επειδή οι ενοχλήσεις μπορεί να είναι κάποιος συναγερμός του οργανισμού, πριν από κάποια θλάση, προτιμήθηκε να πάει συντηρητικά μέχρι την αποψινή προπόνηση.

Όλοι περίμεναν τον Γκαρσία να μπει στο κανονικό πρόγραμμα την Τετάρτη, στην προπόνηση της Νέας Φιλαδέλφειας. Ωστόσο ο παίκτης δεν βγήκε με τους συμπαίκτες του στο γήπεδο και έτσι οι πιθανότητες να αγωνιστεί με τη Νόα ελαχιστοποιούνται έως εκμηδενίζονται. Πολύ απλά γιατί ο Αλμέιδα χρησιμοποιεί πάντα ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές και σίγουρα δεν θα ρίσκαρε με τίποτα με τον Λιβάι Γκαρσία.

Εξάλλου στη συνέντευξη Τύπου άφησε να εννοηθεί, ότι θα πάει σε εναλλακτική λύση. «Ακόμα όχι, πρέπει να δοκιμάσουμε και πιθανόν να μην είναι ο Λιβάι. Θα δούμε πως μπορούμε να λύσουμε αυτό το θέμα. Σε σχέση με αυτό που είπατε ότι αλλάζω παίκτες στις θέσεις τους, τώρα ίσως χρειαστεί να το κάνω», ήταν τα λόγια του Αργεντινού τεχνικού.

Το θέμα είναι, ότι η ΑΕΚ θα στερηθεί τον πρώτο της σκόρερ στα προκριματικά του UEFA Conference League. Ο Λιβάι Γκαρσία είχε βρει πέντε φορές δίχτυα στους αγώνες με Ίντερ Ντ'Εσκάλδες και Νόα.