Γράφτηκε σαν επιμύθιο και στο match report της αναμέτρησης ΑΕΚ-Νόα και είναι η μεγαλύτερη αλήθεια. Η πρόκριση δεν χάθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο αποκλεισμός της Ένωσης από μία ομάδα άγνωστη σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, από την Αρμενία, οφείλεται στο 3-1 του πρώτου αγώνα. Εκεί η ελληνική ομάδα εμφάνισε τα συμπτώματα, τα οποία της στέρησαν τον τίτλο την περασμένη σεζόν. Προηγήθηκε στο σκορ, αλλά από λάθη που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλός της, το παιχνίδι γύρισε και ήρθε μία οδυνηρή ήττα. Πόσα deja vu θύμισε αυτή η εικόνα της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού;

Η ρεβάνς με τη Νόα τον Δεκαπενταύγουστο ήρθε για να σφραγίσει έναν ακόμα οδυνηρό αποκλεισμό για την ιστορία της ομάδας, μετά από αυτόν κόντρα στη Βελέζ το 2021. Τραγική ειρωνεία; Η ΑΕΚ έχει σχεδόν το ίδιο δυναμικό με αυτό που κέρδισε το νταμπλ πριν από δύο χρόνια. Και όμως κατάφερε να δείξει ένα σύνολο εντελώς ασύνδετο, ασυγχρόνιστο και χωρίς ίχνος που να δείχνει, ότι είναι ομάδα.

Το ποδόσφαιρο που έπαιξε το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ποδόσφαιρο αλάνας και δεν έχει καμία σχέση με τον σύγχρονο τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι μεγάλες ομάδες το άθλημα. Στο μάτι σίγουρα είναι καλό, γιατί είχε μεγάλη παραγωγή φάσεων. Όσες ευκαιρίες είδαμε όμως ήταν από γεμίσματα και μακρινά σουτ, με τα οποία έκαναν μάγκα τον τερματοφύλακα της Νόα Τζαντζάρεβιτς.

Μηδέν σχέδιο, μηδέν οργάνωση και μηδέν διάθεση. Η ΑΕΚ δεν μάσαγε σίδερα με τη Νόα, οι παίκτες της οποίας είχαν πλάνο, πάθος και το εφάρμοσαν στο γήπεδο. Ναι έκαναν καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό του αγώνα οι Αρμένιοι. Είχε όμως λύσεις η Ένωση για να τους διασπάσει; Δεν είχε γιατί ο Λιβάι Γκαρσία, ένας παίκτης επιρρεπής σε τραυματισμούς από την εποχή που έπαιζε στο Ισραήλ, τέθηκε νοκ άουτ και η ΑΕΚ δεν είχε επιθετικούς ρεζέρβες, γιατί πούλησε τον Πόνσε και δεν της έκανε ο Φαν Βέερτ.

Οι μεταγραφές που έγιναν αλλαγές δεν έκαναν τη διαφορά στο παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρο, ότι ο Λαμέλα δεν έχει δέσει με την ομάδα, ενώ ο κακομοίρης ο Κοϊτά θα φτάσει σε σημείο να παρακαλά να του δώσουν καμιά μπάλα, λες και παίζει σε ομάδα γειτονιάς. Ποιοί ξεχώρισαν με τη Νόα;

Πρώτος και καλύτερος ο Ρότα. Ήταν ο μοναδικός που έπαιξε με ψυχή, είχε πάθος και ένταση και απείλησε να σκοράρει.

Ο Τσούμπερ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ρόλο φορ. Χάνει τεράστιο τετ α τετ στο 3', ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις, αλλά μάλλον τις κατέστρεφε παρά βοηθούσε επιθετικά στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Κατάφερε όμως να χαρεί με το αυτογκόλ του Σίλβα, στις καθυστερήσεις, το οποίο προς στιγμήν το είχαν χρεώσει υπέρ του. Ο Ελίασον έκανε 2-3 ενέργειες, αλλά ήταν κάτω του μετρίου, γι'αυτό και έγινε αλλαγή.

Δεύτερος έρχεται ο Πήλιος. Ήταν αλάνθαστος αμυντικά σε αντίθεση με τον εμπειρότερο Κάλενς που έκανε τη μία γκάφα μετά την άλλη. Ωστόσο ο Έλληνας μπακ φαίνεται πως ξεμένει από ανάσες, γι'αυτό μετά το 70' ο Αλμέιδα τον έκανε αλλαγή και έβαλε Χατζισαφί. Καλή εμφάνιση και από τον Φερνάντες που ήταν από τις αλλαγές που βοήθησαν (από δικό του γέμισμα έγινε το 1-0). Όταν οι καλύτεροι παίκτες είναι τα δύο ακραία μπακ και όχι κάποιος επιθετικός τότε η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ελπίζει ούτε σε περισσότερα γκολ ούτε σε πρόκριση.

Όσον αφορά τον Ματίας Αλμέιδα; Είναι απόλυτα ο υπεύθυνος αυτού του αποκλεισμού. Τα παράπονά του σε κάθε κριτική δυσχεραίνουν τη θέση του. Οι οικονομικές συνέπειες αυτής της εξέλιξης είναι τεράστιες. Υπήρξαν αποδοκιμασίες μετά το αποτέλεσμα της ρεβάνς, ενώ ο κόσμος στα οργισμένα του μηνύματα ζητά την αποπομπή του, από τον Μάριο Ηλιόπουλο, ο οποίος μέχρι σήμερα στήριζε ανοικτά τον προπονητή. Μετά από τις αποδοκιμασίες του κόσμου ίσως κληθεί να ξανασκεφτεί πολλά πράγματα και να πάρει σκληρές αποφάσεις. Οι δε δηλώσεις του περί αγάπης και ένωσης είναι γραφικότατες και θυμίζουν άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει επίκληση στο συναίσθημα για να γλιτώσει το κράξιμο και τη δουλειά του.

Η θέση του Ματίας Αλμέιδα είναι πλέον πολύ δύσκολη. Γιατί αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στην ΑΕΚ χωρίς φετινή ευρωπαϊκή παρουσία. Εκτός αν ο Αργεντινός έχει βρει κιβωτό, για να γλιτώσει από την καταιγίδα... Προς το παρόν δείχνει, ότι δεν δύναται να σώσει την κατάσταση...