Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Λανς και πήρε την πρόκριση στη Ligue Phase του UEFA Conference League, σε μια συγκλονιστική βραδιά, την οποία πρόσφερε μπροστά σε 60.000 κόσμο, ο οποίος έκανε sold out στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης 29 Αυγούστου 2024.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, όπου δεν δημιούργησε καθόλου και κινδύνεψε να μείνει πίσω στο σκορ. Πρωταγωνιστής αναδείχτηκε όμως ο Μαρτολομέι Ντραγκόφσκι που έπιασε πέναλτι στο 15' και κράτησε όρθια την ομάδα του με τις αποκρούσεις του. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντιέγκο Αλόνσο με τις μαεστρικές κινήσεις του από τον πάγκο έδωσε ταχύτητα στο παιχνίδι του “Τριφυλλιού”, το οποίο κατάφερε να βρει δύο γκολ από δύο καλοκαιρινές μεταγραφές, τις οποίες πλήρωσε για να τις εντάξει στο έμψυχο δυναμικό.

Ακόμα και για τον Πολωνό τερματοφύλακα πλήρωσε φέτος το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός, για να τον κάνει δικό του, αφού όπως θυμάστε, ήρθε πέρσι, μεσούσης της σεζόν, ως δανεικός με τη Σπέτσια με οψιόν αγοράς. Η ελληνική ομάδα όμως είχε κάνει πολύ καλό ντιλ για τον ήρωα της πρόκρισης με τη Λανς. Η οψιόν κόστισε 3,5 εκατ.Ευρώ (συν 500.000 ευρώ υπό μορφή μπόνους) που είχε μπει στην πρώτη συμφωνία του περασμένου Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός όμως τον απέκτησε τον Ιούνιο έναντι 1.750.000 ευρώ, συν ένα ποσό κοντά στις 250.000 ευρώ υπό μορφή μπόνους.

Ο Φακούντο Πελίστρι,ο οποίος άνοιξε το σκορ με Λανς, αποτέλεσε την τελευταία κίνηση του καλοκαιρινού μεταγραφικού παραθύρου. Ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε τα τρελά ποσά που γράφονταν (πάνω από 10 εκατ.Ευρώ) και πήρε τον Ουρουγουανό εξτρέμ για 6 εκατ.Ευρώ, ένα ποσό που μπορεί να φτάσει τα 8 με τα μπόνους επίτευξης στόχων που έχουν μπει στη συμφωνία, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης 45%, αλλά ρήτρα επαναγοράς, που θα ισχύει ως το 2027! Όσον αφορά τον Τετέ, με το γκολ του οποίου επιτεύχθηκε η πρόκριση, η μεταγραφή του Βραζιλιάνου κόστισε περίπου 5 εκατ. Ευρώ.

Συνολικά, λοιπόν, το βράδυ της Πέμπτης, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, είδατε τρεις παίκτες-μεταγραφές του καλοκαιριού, για τις οποίες πλήρωσε 12.750.000, να εξελίσσονται σε καταλυτικούς παράγοντες της πρόκρισης στη Ligue Phase του UEFA Conference League.