Παναθηναϊκός: Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο ΟΑΚΑ! Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός "κατάφερε" να δώσει έναν… τελικό τον Αύγουστο, παίζοντας κάτι παραπάνω από μισή χρονιά σε ένα παιχνίδι και μάλιστα όντας μια καινούργια ομάδα, με νέο προπονητή και διαφορετική νοοτροπία. Οι Πράσινοι λοιπόν μετά το "σοκ" του αποκλεισμού στα πέναλτι από τον Άγιαξ, όντας καλύτεροι στο Άμστερνταμ, αλλά και την μέτρια εμφάνιση με τη Λανς στη Γαλλία, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στη League Phase του Conference League αφήνοντας παράλληλα στην άκρη τη… γκρίνια από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα με Αστέρα και Λειβαδιά. Και μάλιστα αυτό το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό όσον αφορά τη συνέχεια της σεζόν, μιας και το Τριφύλλι δείχνει να μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση, κάτι που δεν βλέπαμε άλλα χρόνια.

Οι Πράσινοι έδειξαν μεταμορφωμένοι τόσο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στη Γαλλία, όσο και με αυτά για το πρωτάθλημα μπαίνοντας πολύ δυνατά στην αναμέτρηση θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αγχώσουν τους φιλοξενούμενους. Άλλωστε είχε φανεί και κόντρα στον Άγιαξ, αλλά και με την Μπότεφ ότι στο Τριφύλλι δεν ταιριάζει το σετ παιχνίδι, αλλά ο γρήγορος ρυθμός, με τον Αλόνσο να παίρνει το πρώτο… μάθημα και να δίνει σαφείς εντολές στους παίκτες του να παίξουν διαφορετικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η γαλλική ομάδα να έχει σημαντικά προβλήματα στην άμυνά της, την ίδια στιγμή που δεν μπορούσε εύκολα να ανταπεξέλθει στην πίεση ψηλά, των ποδοσφαιριστών του Αλόνσο, κάτι που φάνηκε και μετά το 60. Σε εκείνο το διάστημα ο Ουρουγουανός διάβασε σωστά την κατάσταση προχωρώντας σε αλλαγές και φρεσκάροντας την ομάδα, με αποτέλεσμα να έρθει το πρώτο γκολ και τα πράγματα να πάρουν τον… δρόμο τους.

Εκεί που αξίζει να σταθούμε είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός φέτος, έχει δώσει ένα… καράβι λεφτά για να ανεβάσει την ποιότητα της επιθετικής του γραμμής και ιδιαίτερα στα παιχνίδια στην Ευρώπη φαίνεται να αποδεικνύεται περίτρανα. Τετέ και Πελίστρι ήδη έβγαλαν μέρος των… χρημάτων που δαπανήθηκαν οδηγώντας τους Πράσινους στην ευρωπαϊκή πρόκριση, ενώ ο Ιωαννίδης παρά την έλλειψη ρυθμού την οποία είναι φανερό πως έχει κατάφερε να φτιάξει το παιχνίδι των συμπαικτών του, όντας καταλυτικός, την στιγμή που οι αντίπαλοί του τον έπαιζαν από σκληρά μέχρι αντιαθλητικά, πολλές φορές.

Σημαντικό κεφάλαιο, πάντως, για το Τριφύλλι δείχνει με το… καλημέρα ότι θα είναι ο Τετέ. Ο Βραζιλιάνος όταν το παιχνίδι για το σύνολο του Αλόνσο έδειξε να… ζορίζει ήταν μια ομάδα… μόνος του, δημιουργώντας μόνιμα προβλήματα στους αντιπάλους του. Την ίδια στιγμή έδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι ότι πρόκειται για έναν παίκτη που όταν βρει 100% τα πατήματά του, μαζί με τους Πελίστρι και Ιωαννίδη,  θα φτιάξουν μια εντυπωσιακή επιθετική τριπλέτα η οποία σίγουρα θα δώσει πολλά στο Τριφύλλι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον Ουρουγουανό, ο οποίος στην τρίτη του εμφάνιση με τα Πράσινα έδειξε πολλά από τα χαρίσματά του, παρά το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε αρκετά κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφήνοντας… υποσχέσεις και αυτός για το μέλλον.

Παράλληλα θα πρέπει να βγάλουμε για ακόμα μια φορά το… καπέλο στον Ντραγκόφσκι. Ο Πολωνός για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε ότι πρόκειται για ένα τερματοφύλακα που μπορεί να έχει αδυναμίες, όμως στην πίεση μπορεί να ανταπεξέλθει άριστα, διαθέτοντας πολύ καλά χαρακτηριστικά, κάτι που άλλωστε έχει δείξει σε όλα τα απαιτητικά παιχνίδια με Άξιαξ και Λανς. Την ίδια στιγμή ο "Δράκος" δείχνει να μην… μασάει από τα λάθη που γίνονται μπροστά του, ενώ το γεγονός ότι έχει καταφέρει να αποδείξει σε όλους ότι είναι κάτι παραπάνω από… μετρ στις αποκρούσεις πέναλτι δίνει άλλη αυτοπεποίθηση σε όλους τους συμπαίκτες του, αλλά και στον Αλόνσο. Μάλιστα δεν είναι ψέμα αν πούμε ότι κάτι παραπάνω από τη μισή πρόκριση είναι δικιά του, μιας και οι αποκρούσεις του κράτησαν στην αρχή το Τριφύλλι, ενώ στο τέλος ήταν αυτός που διατήρησε το σκορ παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Δεδομένα, λοιπόν, πρόκειται για το παίκτη που πρέπει αυτή τη στιγμή να έχει τη "φανέλα με το 1" στο… σπίτι του, μένοντας εκτός "αλλαγών για λόγους τακτικής" και "ροτέισον".

Εν κατακλείδι ο Παναθηναϊκός απόψε το βράδυ δεν κατάφερε να πάρει την απλά την πρόκριση κόντρα σε μια ομάδα πιο δυνατή και να συνεχίσει απλά την ευρωπαϊκή του πορεία. Κατάφερε να δείξει "μέταλλο" και να διώξει το άγχος αλλά και την πίεση που είχε μαζευτεί πάνω της, άδικα για την περίοδο που βρισκόμαστε. Παράλληλα έδειξε σε όλους και πρώτα στον εαυτό του ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα φέτος, ειδικά με τις επενδύσεις και τις μεταγραφές που έχουν γίνει και τους παίκτες που όλα δείχνουν ότι θα προστεθούν στο ρόστερ. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο Αλόνσο έδειξε να μαθαίνει από τα λάθη του, κάτι πολύ σημαντικό που λίγοι προπονητές κάνουν, με τον Ουρουγουανό όντας λιγότερο πιεσμένος στο μέλλον να είναι έτοιμος να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

ΥΓ: Το πάθος με το οποίο πανηγύρισε τόσο ο Αλόνσο, όσο και οι παίκτες του Παναθηναϊκού τα γκολ, αλλά και την πρόκριση, αλλά και ο τρόπος που έζησαν το παιχνίδι δείχνει ότι έχουν καταλάβει απόλυτα που βρίσκονται που αρμόζει να είναι το Τριφύλλι.