ΤΟ ΟΑΚΑ φόρεσε τα γιορτινά του για να υποδεχθεί τον γαλαξία αστέρων της Τσέλσι, ωστόσο στο τέλος κυριάρχησε η απογοήτευση, αφού ο Παναθηναϊκός γκρέμισε τα πάντα μέσα σε 10 λεπτά και ηττήθηκε με 4-1.

Οι Πράσινοι το πάλεψαν για ένα ημίχρονο, αφού στάθηκαν καλά στο πρώτο 45λεπτο (είχαν μάλιστα μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν με τον Γεντβάι στο 2'), άσχετα αν έμειναν πίσω στο σκορ από γκολ του Φέλιξ (22').

Το δεύτερο μέρος ωστόσο, εξελίχθηκε με καταστροφικό τρόπο, καθώς οι Πράσινοι "κατέρρευσαν" και δέχθηκαν τρία γκολ σε δέκα λεπτά (Μούντρικ 49', Φέλιξ 55', Ενκουνκού 59'). Το μόνο που κατάφεραν τελικά ήταν να περιορίσουν κάπως το εύρος της ήττας, με τον Πελίστρι να μειώνει στο τελικό 4-1 στο 69'.

Η αποψινή ήττα αφήνει τον Παναθηναϊκό στον έναν βαθμό στη League Phase του Conference, συνεπώς πλέον το "πρέπει" αυξάνεται για τους Πράσινους στα εναπομείναντα τέσσερα ματς, εφόσον θέλουν να διεκδικήσουν μία θέση στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας. Το επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού του Τριφυλλιού είναι προγραμματισμένο για τις 7 Νοεμβρίου, όταν θα ταξιδέψει στη Σουηδία για να αντιμετωπίσει τη Τζουργκάρντεν.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ντιέγκο Αλόνσο επέλεξε να παρατάξει τον Παναθηναϊκό αφήνοντας στον πάγκο δυνατά "οπλα" όπως ο Τετέ, ο Αράο, ο Μπακασέτας και ο Ίνγκασον. Στο 4-2-3-1 του Ουρουγουανού τεχνικού, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ντραγκόφσκι, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σένκεφελντ και Γεντβάι, δεξί μπακ τον Κώτσιρα και αριστερό τον Μλαντένοβιτς. Μαξίμοβιτς και Τσέριν έπαιξαν στον άξονα έχοντας μπροστά τους τον Ουναΐ. Ο Πελίστρι κινήθηκε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Μαντσίνι στο δεξί και ο Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-3-3 κατέβηκε στο ΟΑΚΑ η Τσέλσι του Έντσο Μαρέσκα, που είχε τερματοφύλακα τον Γιόργκενσεν και αμυντική τετράδα τους Ντισασί, Μπαντιασίλ, Βέιγκα και Κουκουρέγια από δεξιά προς αριστερά. Φερνάντες, Ντιούσμπερι-Χολ και Φέλιξ συνέθεσαν την τριάδα του άξονα και ο Ενκουνκού κινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Νέτο να παίρνει θέση στα δεξιά και τον Μούντρικ στα αριστερά.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, αιφνιδίασε την Τσέλσι και παραλίγο να της κάνει τη ζημιά από πολύ νωρίς. Μόλις στο 2' ο Μλάντένοβιτς εκτέλεσε φάουλ με σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αναγκάζοντας τον Γιόργκενσεν σε μεγάλη απόκρουση. Στο 5' ο Ουναΐ ελίχθηκε και σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Στο 13' οι Πράσινοι είχαν ακόμα μία καλή ευκαιρία που δεν έγινε τελική προσπάθεια, αφού ο Μλαντένοβιτς δεν γύρισε σωστά την μπάλα στον Γερεμέγεφ που περίμενε στη μικρή περιοχή, έπειτα από κάθετη πάσα του Πελίστρι.

Η πρώτη τελική της Τσέλσι σημειώθηκε στο 17', με τον Μούντρικ να συγκλίνει και να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα άουτ.  Οι Λονδρέζοι μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 22ο λεπτό, στην πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία. Ο Φέλιξ βρήκε με κεφαλιά-πάσα τον Μούντρικ, τον οποίο είχε χάσει ο Κώτσιρας, με αποτέλεσμα να βρει πολύ χώρο από τα αριστερά. Ο Ουκρανός γύρισε χαμηλά για τον Φέλιξ και αυτός έκανε το 1-0 με πλασέ από τη μικρή περιοχή.

Στο 28' η Τσέλσι έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Ντραγκόφσκι οριζοντιώθηκε και έκανε σπουδαία επέμβαση σε "κεραυνό" του Φερνάντες. Οι Πράσινοι δεν απειλούνταν ιδιαίτερα καταφέρνοντας να εμποδίσουν την Τσέλσι από τα να ανοίξει τον ρυθμό του ματς. Ωστόσο, αδυνατούσαν να συνδυαστούν ώστε να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, αφού κρατούσαν ελάχιστα την μπάλα στα πόδια τους. Με εξαίρεση ένα άστοχο μακρινό σουτ του Φέλιξ στο 39', το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς φάσεις.

Ο Πελίστρι μπήκε ορεξάτος δεύτερο ημίχρονο και στο 47' έκανε μία τρομερή ενέργεια αποφεύγοντας όποιον βρήκε μπροστά του πίσω από το κέντρο και κουβαλώντας την μπάλα σχεδόν έως την αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, κάπου εκεί τα χάλασε αφού οι αμυντικοί τον πρόλαβαν και εν συνεχεία δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Μαντσίνι, με συνέπεια να κάνει λάθος πάσα.

Στο 49' η Τσέλσι ουσιαστικά "καθάρισε" το ματς καθώς βρήκε δεύτερο γκολ. Ο Μούντρικ ήταν ο σκόρερ του 2-0, με τον Ουκρανό να "ξεχνιέται" από τον Κώτσιρα στο δεύτερο δοκάρι, να βγαίνει στην πλάτη του και να σκοράρει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Νέτο.

Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε μετά το 2-0. Στο 55' ο Φέλιξ βρήκε εκ νέου δίχτυα, αυτή τη φορά με πολύ τυχερό τρόπο, καθώς το σουτ που επιχείρησε κόντρα στον Μαξίμοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι για το 3-0. Στο 59' ο Μαντσίνι έκανε χέρι εντός μεγάλης περιοχής έπειτα από σουτ του Φέλιξ, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και ο Ενκουνκού ανέλαβε την εκτέλεση, κάνοντας το 4-0 και προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη δυσφορία στο ΟΑΚΑ.

Τετέ και Βαγιαννίδης μπήκαν στο ματς ως αλλαγές όταν ήταν πλέον πολύ αργά ώστε οι Πράσινοι να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι. Οι δύο τους, πάντως συνδυάστηκαν όμορφα στο 69', με τον Βαγιαννίδη να γυρίζει παράλληλα και τον Πελίστρι να μειώνει σε 4-1 με πλασέ από τη μικρή περιοχή.

Ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε προσπάθειες των Ντισασί (65') και Τζορτζ (88'), ενώ ο Φέλιξ αστόχησε εξ επαφής αποτυγχάνοντας να πετύχει πέμπτο γκολ για την Τσέλσι στο 75'. Από την πλευρά του Τριφυλλιού, ο Βέιγκα έφτασε κοντά στο να πετύχει αυτογκόλ για... blooper στο 81', αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο έξω από τα δοκάρια του Ντραγκόφσκι. Κάπως έτσι, το σκορ διατηρήθηκε στο 4-1 μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς (60’ Βαγιαννίδης), Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Μαντσίνι (60’ Τετέ), Ουναϊ (80’ Μπακασέτας), Πελίστρι (70’ Τζούρισιτς), Γερεμέγεφ (71 Σπόραρ).  

ΤΣΕΛΣΙ (Εντσο Μαρέσκα / 4-3-3): Γιόργκενσεν, Μπαντιασίλε, Ντισασί, Βέιγκα, Κουκουρέγια, Φερνάντες (71’ Κασαντέι), Ντιούσμπερι-Χολ (77’ Τσουκβουεμέκε), Ζοάο Φέλιξ, Νέτο (62’ Τζορτζ), Ενκουνκού, Μούντρικ.