Κι όμως γίνεται. Ο Αστέρας Τρίπολης πήγε στο μακρινό Μπακού του Αζερμπαϊτζάν χωρίς ένα παιχνίδι προετοιμασίας της προκοπής.

Σκότωνε την ώρα του δίνοντας ματς με τις.. .μικρές Καρπενησίου. Κι όμως!

Ο Σάκης Τσιώλης παρουσίασε ένα δεμένο και συμπαγές σύνολο κόντρα στην τοπική Ιντερ. Πήρε ισοπαλία με σκορ (1-1) και φαντάζει τώρα ως ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Φαινόταν από κάπου πως ο Αστέρας ήταν... απροετοίμαστος; Κάθε άλλο. Ο προπονητής του είχε ετοιμάσει την ομάδα στηριγμένος απόλυτα στο περσινό ρόστερ.

Η ομάδα μπήκε στο γήπεδο μόνο με τον Φραγκουλάκη νέο πρόσωπο και έπαιξε σχετικά καλό ποδόσφαιρο σε ένα ασυνήθιστο γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα.

Δεν μάγεψε ο Αστέρας. Θα ήταν κομματάκι δύσκολο κάτω από τις συνθήκες που αναφέραμε.

Τα έμπειρα στόπερ (Χουανίτο, Μπαρτολίνο) ο μπαρουτοκαπνισμένος αμυντικός χαφ (Αλβάρες) και ο προικισμένος Ναβάρο στην επίθεση, θεμελίωσαν την παραγωγική εμφάνιση του Αστέρα που θα μπορούσε να φύγει και με τη νίκη από το Μπακού.

Με την καθοδήγηση του Σάκη Τσιώλη και δύο καλές προσθήκες ο Αστέρας Τρίπολης θα πάει μακριά τη βαλίτσα στο φετινό πρωτάθλημα. Μακάρι και στην Ευρώπη...

Πηγή: sday.gr