Και δεδομένη και η αισιοδοξία στις τάξεις του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, βάσει των ονομάτων των αντιπάλων, που προέκυψαν από την κληρωτίδα (για τον Αστέρα λιγότερο, αφού η Μαριτίμο έχει ευρωπαϊκή εμπειρία).

Σίγουρα η Μάδεργουελ δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για το «ευρωπαϊκό τριφύλλι», που όμως έχει αρκετό καιρό, θυμίζω, να κάνει την εμφάνιση του. Θεωρώ πως η Βασλούι ήταν κατά την ταπεινή μου άποψη, πιο βατός αντίπαλος, από όλους. Και λόγω Ρουμανίας, και λόγω συνθηκών (μοιάζουν πολύ τα δύο πρωταθλήματα αλλά και η νοοτροπία, όπως και η αγωνιστική ετοιμότητα των συλλόγων), ακόμη και το «ερωτηματικό Παναθηναϊκός», που θα παρουσιάσει ο Φερέιρα στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, θα είχε τον πρώτο λόγο. Οι Σκωτσέζοι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, έχουν όμως αυτήν την σκληράδα, ως ομάδα και το πνεύμα του μαχητή.

Εκτός της Σέλτικ και των Ρέιντζερς, που διέθεταν χρήματα για ποιοτικό ρόστερ, όλοι οι άλλοι στην Σκωτία, ποντάρουν ακριβώς σε αυτό το στοιχείο, της δύναμης, αλλά και στο ομαδικό πνεύμα, για να παραμένουν, όσο γίνεται ανταγωνιστικοί. Και θα είναι σε καλύτερο ρυθμό σαφέστατα τις ημερομηνίες των αναμετρήσεων, αφού τότε ξεκινούν και οι υποχρεώσεις στην Σκωτσέζικη Λίγκα. Μπορεί λοιπόν στην Μάδεργουελ ο πιο γνωστός να είναι ο κόουτς Μακόλ, και στους παλιότερους το όνομα Τομ Χέιτλι, να θυμίζει τον παικταρά πατέρα του Μαρκ (που φόρεσε και την φανέλλα της Μίλαν), όμως οι «πράσινοι» θα πρέπει να φτύσουν αίμα στο γήπεδο για να πετύχουν στα δυο ματς. Και όσο κίνητρο είναι για εκείνους τα 6 περίπου εκατ ¤ (το μπόνους πρόκρισης και η δεδομένη πια συμμετοχή σε όμιλο του Γιουρόπα Ληγκ) σε περίπτωση πρόκρισης, άλλο τόσο είναι και για τους «χαλυβουργούς». Ετοιμαστείτε για μεγάλη μάχη.

Επίσης η τρίτη πέρυσι Ισραηλινή ομάδα, Μπνέι Γιεχούντα (δεν βλέπω πως οι Αρμένιοι θα ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-2 του πρώτου αγώνα), δεν έχει ούτε ευρωπαϊκές εμπειρίες, ούτε ρόστερ για να προκαλεί πολλούς πονοκεφάλους. Μάλλον η παρουσία του Ντρορ Καστάν στον πάγκο, πρώην Ομοσπονδιακού του Ισραήλ, είναι το πιο δυνατό χαρτί. Όπως και το γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με Ισραηλινούς συλλόγους κρύβουν πολλές παγίδες. Και όταν έχεις αποφύγει την Μλάντα Μπόλεσλαβ ή την Ολύμπια Λιουμπλιάνας, σαφώς ποιοτικότερα συγκροτήματα και πιο ανταγωνιστικά, έχεις κάθε λόγο να γελάς.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Αστέρα, που πρέπει πρώτα να επικυρώσει την πρόκριση τους επί της Ιντερ Μπακού. Γλύτωσε την Μπιλμπάο, γλίτωσε το Αννόβερο και θα βρει απλά μια κλασσική μικρομεσαία Πορτογαλική ομάδα, όπως είναι η Μαριτίμο. Με δεδομένο, ότι οι Αρκάδες θα είναι εφεξής στους «αδυνάτους», αυτή η κλήρωση φέρνει χαμόγελα.

Όλα όμως τα παραπάνω θα κριθούν στο γήπεδο και με μια βασική προϋπόθεση: ότι οι δικές μας ομάδες, θα είναι ανταγωνιστικές. Τα πρώτα δείγματα γραφής και των τριών, είναι ενθαρρυντικά, για άλλους περισσότερο, για άλλους λιγότερο. Η καλή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού λογικά θα είναι αρκετή αυτή την φορά, για να μην επαναληφθεί το κάζο της προηγούμενης σεζόν. Ο ΠΑΟΚ δείχνει φρεσκάδα και εκπληκτική προσαρμοστικότητα στις αλλαγές Δώνη, ενώ και ο Αστέρας παρουσιάζεται ανταγωνιστικός, περισσότερο από όσο πίστευαν κάποιοι. Όσο όμως προχωράμε στις κληρώσεις, οι απαιτήσεις ανεβαίνουν. Και μην ξεχνάτε, πως ιδιαίτερα για τους δύο πρώτους, η παρουσία, έστω σε όμιλο του Γιουρόπα, είναι η μισή σεζόν, με βάση το οικονομικό πλάνο.

Πηγή: pamesports.gr